Påklædt. Selv om Zentropas filmproducent på dette billede optræder påklædt ved filmfestivalen i Cannes tidligere i år, så har han tidligere optrædt nøgen i medierne.
Foto: Lars Just

Påklædt. Selv om Zentropas filmproducent på dette billede optræder påklædt ved filmfestivalen i Cannes tidligere i år, så har han tidligere optrædt nøgen i medierne.

Kultur

Aalbæk: Jeg garanterer, at min penis ikke er fotomanipuleret

Filmproducentens annonce skal sprede julebudskabet - ikke lange ud efter BT.

Kultur

Zentropas medstifter Peter Aalbæk Jensen optræder ikke nøgen i annoncer i BT og Politiken for at provokere førstnævnte.

Han vil udelukkende sprede juleglæden.

LÆS OGSÅ

Det fortæller en særdeles munter og til tider lettere sarkastisk Peter Aalbæk Jensen, da politiken.dk får fat i ham.

»Jeg vil sprede julens glade budskab, som jo er kærlighed og varme. Vi tænder et lille lys i mørket. Det synes jeg også, jeg har gjort«, siger han.

I annoncen optræder han halvvejs afklædt i et åbent julemandskostume med BT i hånden samt en erigeret tissemand med nissehue på som nærmeste kompagnon.

Nøgen-Aalbæk
Peter Aalbæk Jensen har tidligere optrædt nøgen i medierne, ligesom en auktion til fordel for Røde Kors tilbage i 2004 gav danskerne mulighed for at nøgenbade med filmproducenten.

Jeg håber, at alle, der har haft fornøjelsen i mange blade at se mig i afklædt tilstand også vil synes, at denne her julehilsen er specielt varm og kærlig.

»Jeg håber, at alle, der har haft fornøjelsen i mange blade af at se mig i afklædt tilstand, også vil synes, at denne her julehilsen er specielt varm og kærlig«.

I den seneste måned har Peter Aalbæk Jensen kæmpet en kamp mod BT, efter avisen bragte en serie af artikler om filmproducentens privatøkonomi.

På forsiden var der blandt andet et stort billede af ham og teksten 'Nu skal Ålen kulegraves'.

PORTRÆT Elbæks godtroenhed var hans politiske svaghed

Peter Aalbæk, du står med BT i hånden, hvor du selv er på forsiden. Hvad er det udtryk for?

»Det er et udslag af både varme og kærlighed fra min side«.

Altså til BT?

»Til den danske presse generelt. Det er også derfor, jeg har brugt nogle af mine julesparekroner på at forsøde tilværelsen lidt på redaktionen. Jeg ved jo, det er hårdt at være udgiver af blade i Danmark. Så nu har jeg skæppet en lille smule i kassen«.

Du har en fejde kørende med BT. Er det for at provokere dem?

»I den her situation er der tale om kærlighed og at tænde et lys i mørket. Og så skal man altid huske på, at når man tænder et lys, skal man sørge for, at det står støt og sikkert. Og det mener jeg, det gør det, det lys«.

Han afviser teorien og fortæller, at det blot var fordi, BT lå nærmest i bunken.

Drejer sig ikke om Ekkos kritik
Selv om Peter Aalbæk Jensen gerne havde spredt julebudskabet på flere platforme, rakte sparegrisen ikke længere, fortæller han.

I annoncen er der ligeledes gjort plads til en brændende udgave af filmbladet Ekko samt obskuriteter som kaninfødder og en erotisk nissepige.

Men Peter Aalbæk Jensen afviser, at Ekkos medvirken drejer sig om en kommentar til de kritiske artikler, filmmagasinet har skrevet om ham og Zentropa.

Der er frit slag til fortolkerholdet på hele billedet.

Hvad betyder den nederste del af billedet?

»Der er frit slag til fortolkerholdet på hele billedet«.

Ikke tale om fotomanipulation

Du har en erigeret penis på billedet…

»Det vil jeg ikke påstå. For hvis den er erigeret, så står den ved de fleste lykkelige mennesker oprejst. Det gør den hos de fleste«.

Hvad vil du så betegne den som?

»Det er en penis. Jeg tror såmænd, at Politiken mange gange har bragt billeder af min penis, så der er ikke noget nyt i det«.

Er billedet fotomanipuleret?

»Det kan jeg garantere, at det ikke er«.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce