Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Den 9. februar 1964 gik Beatles på scenen i 'The Ed Sullivan Show' i New York. 70 millioner amerikanske seere fulgte med, og siden fulgte 20 førstepladser på den amerikanske Billboard-hitliste.

Den 9. februar 1964 gik Beatles på scenen i 'The Ed Sullivan Show' i New York. 70 millioner amerikanske seere fulgte med, og siden fulgte 20 førstepladser på den amerikanske Billboard-hitliste.

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

14 ting, du næppe vidste om The Beatles

Du er muligvis den største fan i landet, men vidste du, at Paul McCartney faktisk hedder James til fornavn?

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

De fleste kender de gængse historier om Paul McCartney og John Lennons magtkampe, men hvor god er du til den mindre kendte Beatles-trivia?

Vidste du for eksempel, at...

...Beatles' 3. studiealbum 'A Hard Day's Night' er det eneste, der udelukkende består af sange skrevet af Lennon og McCartney.

...Lennon og McCartney har sunget kor for Rolling Stones. Det skete på singlen 'We Love You' fra 1967.

...Jimi Hendrix åbnede sit show i Londons Saville Theater med nummeret 'Sgt Pepper's Lonely Hearts Club Band' to dage efter, at pladen af samme navn blev udgivet. Paul McCartney kaldte det sin 'største enkeltstående hyldest'.

...Det tætteste man kom på en Beatles-genforening var til Eric Claptons bryllyp med Patti Boyd i 1979. Her spillede Harrison, Starr og McCartney. Lennon mødte ikke op.

...Paul ikke er McCartneys rigtige fornavn. Han hedder faktisk James Paul McCartney. Lennon skiftede sit mellemnavn fra Winston til Ono, da han giftede sig med Yoko Ono i 1969.

...Lennon og McCartney ikke bare skrev hundredevis af sange til Beatles. De skrev også til mange andre som for eksempel 'The Dakotas', 'The Strangers', 'Cilla Black', 'Badfinger' og 'Peter and Gordon'.

...BBC forbød flere Beatlessange fra at blive spillet på stationens kanaler. 'I Am the Walrus' røg på grund af ordet 'Knickers', og 'Fixing a Hole', Lucy in the Sky with Diamonds' og 'A Day in the Life' blev forbudt på baggrund af påståede referencer til stofmisbrug.

...Arbejdstitlen på filmen 'Help!' oprindelig var 'Eight Arms to Hold You'.

...Den første sang Lennon nogensinde skrev, hed 'Hello little Girl'. McCartneys første hed 'I Lost My Little Girl'.

...Beatles mødtes med bokseren Muhammed Ali i Miama, Florida i 1964. Beatlerne forlod dog angiveligt mødet med en vis arrighed i bagagen, da Muhammed Ali havde optrådt arrogant og virket som om, han var deres store idol.

...Ringo Starrr var den første, der forlod gruppen i 1968 under optagelserne af 'The White Album'. Starr kom dog tilbage, men i mellemtiden havde de tre resterende medlemmer taget pladsen bag trommerne og angiveligt dækket trommesættet til med blomster.

...Den endelige version af sangen 'Strawberry Fields Forever' var en blanding af to forskellige indspilninger. To versioner med forskellige tempi og tonearter blev sat sammen, hvilket var noget af en bedrift med datidens teknologiske muligheder, men John Lennon var alligevel ikke helt tilfreds med udfaldet.

...Rygterne gik i øvrigt i lang tid på, at John Lennon i slutningen af 'Strawberry Fields Forever' mumlede 'I burried Paul' (jeg begravede Paul, red.), men det viste sig, at han faktisk bare sagde 'Cranberry Sauce' (Tranebærsovs, red.).

...Lennon blev beskyldt for med 'Come Together' at plagiere Chuck Berrys sang 'You Can't Catch Me' fra 1956. Sagen endte med et forlig uden for retssalene, men George Harrison tabte senere en lignende retssag med sin sang 'My Sweet Lord'. Den mindede for meget om The Chiffon's nummer 'He's So Fine'.

Kilde: The Telegraph

HUSK AT DELTAGE I

Kan du flere gode Beatles-anekdoter, så del dem med politiken.dk's læsere herunder.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Vi holder sommerferie men...
  Vi holder sommerferie men...

  Henter…
 • Margethe Vestager taler til EU's kokurrencekommission, februar 2019. Photo by Aris Oikonomou / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?
  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?

  Henter…

  Dagens politiske special kigger på magtfordeling og nye poster i politik, både i Bruxelles og Danmark. EU har fået nye topchefer, og herhjemme har Mette Frederiksen tildelt sin særlige rådgiver, Martin Rossen, en magtfuld position i Statsministeriet. Er det et demokratisk problem?

 • Campingpladsen på årets Roskilde Festival er åbnet og deltagerne fester mellem teltene indtil pladsen åbner onsdag.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn
  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn

  Henter…

  Campingområdet på Roskilde Festival er et parallelsamfund - en by af luftmadrasser, øldåser og efterladte lattergaspatroner. En stærk kontrast til de unges strukturerede hverdag. Men hvordan føles friheden? Og hvordan er det lige med kærligheden, når intet er, som det plejer?

Forsiden