Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

Et gammelt interview med John Lennon er blevet behandlet af en musikjournalist fra Rolling Stone Magazine.

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

John Lennon taler ud om Beatles' kollaps

I det nye nummer af Rolling Stone Magazine afsløres gamle optagelser med en arrig John Lennon, der mener, at bandet solgte ud.

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er siden den 30. januar 1969 skrevet mange linjer om, hvorfor Beatles gik hver til sit.

Her gav bandet fra Liverpool deres berømte koncert på toppen af Apple-bygningen. En koncert, der skulle vise sig at blive deres sidste.

Siden opløsningen svirrede rygterne i mange år om årsagen til bandets kollaps. De fleste var enige om, at Lennons møde med Yoko Ono var begyndelsen på enden, men ingen af de fantastiske fire har i årene efter været særligt informative.

Og dog.

40 år gamle optagelser Det viser sig nemlig, at John Lennon mødtes med udgiveren af Rolling Stone, Jann Wenner, kort tid efter bruddet og gav et åbenhjertigt interview om de sande årsager til, at gruppen splittede op.

Dele af interviewet blev offentliggjort i starten af 1970'erne, men Wenner overdragede for et stykke tid siden optagelserne til musikjournalisten Mikal Gilmore, og i det nye nummer af det amerikanske musikmagasin Rolling Stone kan man nu læse artiklen 'Why The Beatles Broke Up' og få i hvert fald Lennons syn på, hvad der gik galt i slutningen af 1960'erne.

Musikken døde tidligt
Også det amerikanske tv-show Entertainment Tonight har fået fat i optagelserne, som de afspillede nogle af i gårsdagens udsendelse.

Her kunne man blandt andet høre Lennon fortælle, at bandet efter hans mening gik for meget efter at behage fansene.

»Vi solgte ud... Og det hang mig ud af halsen«, siger han.

Lennon mener, at gruppens kollaps lå og lurede i mange år, fordi musikken efter hans mening »døde«, allerede da Beatles fik deres store succes i begyndelsen af 1960'erne.

Herefter handlede det mest om at følge op på den succes.

»Det var derfor, vi aldrig blev bedre«, sagde han til Jann Wenner for fire årtier siden.

Gift med Yoko - ikke bandet
Lennon bekræfter også det, der har været en kendt sag i årevis - at der herskede en vis magtkamp mellem ham selv og Paul McCartney i stort set hele bandets levetid.

Faktisk mener han, at McCartney slet ikke gav plads nok til de andre medlemmer i gruppen.

»Vi var alle sammen godt trætte af at stå i baggrunden af Paul«, siger John Lennon.

Men rygterne om Yokos indblanding i bruddet har ifølge optagelserne også noget på sig. Lennon mener, at ingen i bandet respekterede hende og ofte direkte fornærmede hende.

»De foragtede hende. Det virkede som om, at jeg enten skulle være lykkelig gift med dem eller med Yoko - jeg valgte Yoko«.

John Lennon siger faktisk i interviewet, at det mest rolige Beatlesmedlem, George Harrison, også havde en rolle i at skabe splid mellem Lennon, Yoko og bandet.

»George fornærmede hende lige op i ansigtet, og jeg slog ham ikke. Jeg ved ikke hvorfor. Men Ringo var egentlig okay, det var de to andre, der virkelig var efter os. Jeg tilgiver dem aldrig«, siger han i interviewet.

Træder ind i den digitale æra

På Rolling Stones hjemmeside kan man i øjeblikket se en billedserie med kommentarer fra artiklen, ligesom man kan læse eller høre hele interviewet fra december 1970.

LINK Rolling Stones' Beatles interview (eksternt link)

Den 9. september udkommer i øvrigt videospillet 'The Beatles: Rock Band' til både Playstation, XBox og Wii.

Udgivelsen af dette spil har fået rygterne til at svirre om, at Beatles også vil være at finde på iTunes inden længe.

Indtil videre har deres pladeselskab nægtet at lægge Beatles-sange til download på musiktjenestens hjemmeside, men eftersom den digitale mur nu synes brudt, får iTunes-brugere måske alligevel snart lov til at hente klassikerne fra Beatleskataloget digitalt.

Men det er - som så meget andet i den branche - stadig kun rygter.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden