Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Evan Agostini/AP
Foto: Evan Agostini/AP

Jude. Julian Lennon ligner sin far men har også søgt at frigøre sig fra ham.

Fødselsdage
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

John Lennons søn fylder 50

Musiker John Charles Julian Lennon fylder 50 år i dag.

Fødselsdage
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Det kræver sin mand at vokse op som søn af et menneske, mange betragtede som en gud, og så undgå at se sig selv som Jesus. Men John Charles Julian Lennon beholdt begge ben på jorden. Og det selv om han - af alle - valgte den sværeste vej: musikervejen.

Da han efter en del forståelige overspringshandlinger debuterede i 1984 med 'Valotte', lagde man først og fremmest mærke til stemmen, der spøgelsesagtigt minder om faderens.

LÆS OGSÅ

Genetikken kunne Lennon junior ikke løbe fra, men det Phil Ramone-producerede album rummede radiovenlige singler som titelsangen og 'Too Late For Goodbyes', der begge blev til Sam Peckinpah-instruerede videoer. Og op af skuffen kom historien om, at John Lennon i julegave i 1973 havde foræret sin søn en Gibson-guitar og en trommemaskine.

Længere nede lå historien om, at Julian som femårig måtte se faderen bosætte sig i New York med Yoko Ono, den absolutte modpol til husmornormale Cynthia.

Julian blev hos sin mor, så kun sjældent sin far, og selv om han de senere år har ladet sig se sammen med både Ono og sin halvbror, Sean, ved officielle lejligheder, er forholdet anstrengt. Julian Lennon opponerer bl.a. mod Onos forvaltning af John Lennons (musikalske) arv og opnåede kun via et udenretligt forlig en større sum penge.

I 2007 frasolgte han dog en del af sine forlagsinteresser i faderens musik.

LÆS OGSÅ

Det viste sig svært for Julian at følge op på den grammynominerede debut. 'The Secret Value of Daydreaming' floppede, og i 90'erne tog Julian Lennon en pause og fordybede sig, ikke uden talent, i fotokunsten. Tavsheden blev brudt i 1999 af en femte cd, 'Photograph Smile'.

I 2011 kom 'Everything changes', men kun i Storbritannien.

Den står foran bredere udgivelse op til fødselsdagen og er et godt eksempel på, at Julian Lennon altid har søgt at efterleve det råd, hans 'onkel', Paul McCartney, gav i 'Hey Jude', den sang, han skrev som opmuntring til Julian midt under skilsmissen. Det er den med linjerne »take a sad song and make it better ...«.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Finn Frandsen

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?
  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om koens fremtid.

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

 • Marie Hald/moment Agency

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp
  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om tykke kvinders frihedskamp.

Forsiden