0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Ansigtsløft bringer boligblokke til ny ære og værdighed

Gyldenrisparkens renovering er et lærestykke i, hvordan boligområder undgår at blive ghetto.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Det nye facadelag har fået liv og dybde, ved at nogle vinduer er blevet trukket lidt ud. Det giver også mere lys inde i lejlighederne. Foto: Vandkunsten

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Det er en ganske imponerende forvandling, der er sket i Gyldenrisparken, som ligger yderst ved Amagerbrogade, lige før den bliver til Amager Landevej.

Men ombygningen har også krævet penge, tid og god forståelse for sagen. Beboerne er blevet inddraget i processen i en langsigtet social indsats, og med en kyndig arkitektonisk assistance har man formået helt at vende indtrykket af en nedslående boligbebyggelse.

Da husene var nybyggede i 1964, stod de sorte trærammer om vinduesåbninger sikkert skarpt og gav et stramt og minimalt moderne indtryk i de rå og grå betonflader.

Deltag i debatten nu

Det koster kun 1 kr. at få fuld adgang til Politiken, hvor du kan læse artikler, lytte til podcasts og løse krydsord.

Læs mere