Populært. Miljøorganisation MiljøPunkt Nørrebro oplever enorm støtte til det forslag de lancerede i sidste måned.

Populært. Miljøorganisation MiljøPunkt Nørrebro oplever enorm støtte til det forslag de lancerede i sidste måned.

Kultur

Københavnere presser borgmestre efter forslag om å midt i byen

En å midt på Nørrebro ville efterkomme behovet for at lede store mængder regnvand ud af byen.

Kultur

Københavnere i tusindvis er åbenbart meget begejstrede for ideen om at lukke Åboulevarden for biltrafik og i stedet føre den gamle Ladegårsdå op til overfladen igen og lade den løbe mellem husene.

I hvert fald har den private miljøorganisation MiljøPunkt Nørrebro, som udarbejdede det forslag, der blev beskrevet i Politiken i sidste uge, i løbet af et enkelt døgn på sin hjemmeside ( www.ladegaardsaaen.dk) formået at få 1.000 byboere til at sende en e-mail til de relevante borgmestre på Københavns Rådhus med en opfordring om at realisere forslaget.Det er behovet for at lede de stigende mængder regnvand ud af byen, der nu gør ønsket om et grønt område aktuelt.

For ikke også at oversvømme borgmestrene besluttede organisationen herefter at samle folks støtteerklæringer, og fredag eftermiddag oversteg antallet 1500.

Til efteråret fremlægger kommunens embedsmænd deres egne planer for politikerne, og det 2,3 milliarder kroner dyre forslag er næppe med her, men – har miljøborgmester Ayfer Baykal (SF) sagt – måske i en billigere udgave, hvor åen i stedet kommer til at løbe i Rantzausgade.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce