Politiken lancerer nyt historiemagasinLæs mere

Fabriksø. Refshaleøen bliver base for Eurovision Song Contest 2014. (akrivfoto).
Foto: Per Folkver

Fabriksø. Refshaleøen bliver base for Eurovision Song Contest 2014. (akrivfoto).

Kultur

Øde ø i København vinder kampen om Melodi Grand Prix

Refshaleøen blev foretrukket frem for Herning og Horsens.

Kultur

København bliver for 3. gang værtsby for Det internationale Melodi Grandprix

De rå B&W-hallerne på Refshaleøen bliver rammen om tre musikshows med semifinale 6. og 8. maj og finale 10. maj 2014.

»Vi har den målsætning, at alle de gæster, som kommer hertil, skal føle sig velkomne. Grand Prix'et skal gerne blive en kæmpemæssig folkefest. Noget vi kan samles om, begejstres over og glædes ved - både herhjemme og i resten af Europa. Og så satser vi selvfølgelig også på, at det bliver en begivenhed, som vi alle sammen kan være stolte over i lang tid fremover«, siger generaldirektør i DR, Maria Rørbye Rønn, i en pressemeddelse.

Der er semifinaler 6. og 8. maj og finale 10. maj. Før hvert show gennemføres der tre generalprøver - to dage inden hver udsendelse og én samme dag som udsendelsen.

Kreative muligheder på øen DR har planer om at omdanne Refshaleøen til 'Eurovision Island', hvor danskere, deltagere og europæiske gæster kan mødes om musikfesten.

»B&W-hallerne på Refshaleøen giver os muligheden for at skabe et unikt show, fordi vi selv kan præge rammerne indenfor. Hallen giver os nogle kreative muligheder, der passer til vores ambitioner. Jeg håber, at vi kan engagere og involvere folk i hele Danmark til at tage del i vores fælles værtskab«, siger Pernille Gaardbo, der er DRs hovedansvarlige på Eurovision Song Contest.

Jyderne tabte

Projektselskabet bag samarbejdet med DR er Københavns Kommune, Region Hovedstaden, Wonderful Copenhagen og Refshaleøen Holding.

København, Herning og Horsens har alle budt ind på at få Eurovision Song Contest til byen. Søndag aften blev kontrakten med hovedstaden skrevet under.

LÆS ARTIKEL

Ifølge Politikens læsere var København det eneste reelle bud på en værtsby. Et flertal på hele 55 procent mente i en undersøgelse, at København med sine mange barer, caféer, overnatningsmuligheder og øvrige turistattraktioner bedst vil kunne markedsføre landet og udnytte den massive opmærksomhed, som værter af den internationale begivenhed tildeles.

LÆS ARTIKEL

Nationalarenaen Parken gjorde i juni opmærksom på, at festen skulle den blive holdt i København i hvert fald ikke skulle holdes på Østerbro.

LÆS ARTIKEL

København var værtsby for Det internationale Melodi Grandprix i 1964 og 2001. Henholdsvis i Tivolis Koncertsal og i Parken.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce