Vådt. Hvorfor ikke dyrke råvarer i havnen?, spørger den nye forening Maritime Nyttehaver. Hør mere og smag eksempler lørdag på Islands Brygge.
Foto: Habourfarm

Vådt. Hvorfor ikke dyrke råvarer i havnen?, spørger den nye forening Maritime Nyttehaver. Hør mere og smag eksempler lørdag på Islands Brygge.

Kultur

Københavns Havn holder høstfest med tang og skaldyr

Trenden med 'urban farming' er nu nået ned til havnefronten.

Kultur

Vandet i Københavns Havn er ikke bare rent nok til at bade i. Det er også rent nok til at dyrke fødevarer i. Fødevarer som fisk, tang og skaldyr.

Lørdag invitererer den nystiftede forening Marititivolime Nyttehaver til 'Havnens Høstfest' på Islands Brygge for at fortælle mere om mulighederne med råvarer fra det tidligere så grumsede havneløb.

Først er der borgermøde, hvor politikere og eksperter tegner og fortæller, og siden er der gratis smagsprøver fra fire stationer og snak med gastronomiske eksperter - som Anders Selmer fra Fiskebaren i Kødbyen, Jens Kjerulff fra Dansk Skaldyrscenter og danmarksmester i østersåbning Simon Tønsager.

LÆS

Høstfesten rundes af med en hele 16 retter stor og lang middag på kajen, hvor man ved langborde i et stort cirkustelt får serveret forskelligt godt fra havet - tilberedt af kokken Jacob Kent Molsen. Han planlægger blandt andet retter med multe, muslinger og tang. Til maden serveres naturvin fra Rosforth&Rosforth. Prisen er 460 kroner (inkl. vin) og billetten til middagen købes via Billetto.dk.

LÆS

Del af større arrangement

Høstfesten er en del af programmet for 'Danmarks Internationale Region', der 23.-25. maj inviterer til 50 arrangementer i hovedstadsområdet.

Her er blandt andet koncerter, foredrag, rundvisninger, madoplevelser og meget mere på de deltagende virksomheder, universiteter, hospitaler og kulturorganisationer. Se eksempler i faktaboksen.

Se hele programmet på dirdage.dk

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce