0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Lærerhjerte danser af glæde over eksperiment i Odense

Det sanselige Sisters Academy er mere en halvvejs i sit to uger lange forløb.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Diana Lindhardt
Foto: Diana Lindhardt

Forsøg. Både lærere og elever på HF & VUC Fyn får rykket ved deres grænser i disse uger. Her ses en blændet performer i skolens store sal.

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

»Jeg trippede. Jeg var bare sådan wauuu!«.

Sådan lød det fra en kvindelig studerende på HF & VUC Fyn efter første dag som en del af eksperimentet Sisters Academy. I to uger er skolens Flow-afdeling forvandlet til et sanselig-æstetisk univers, hvor den almindelige pædagogik er suspenderet til fordel for nye læringsformer.

Undervejs kan lærerne nedfælde deres deres erfaringer og tanker på en blog, mens eleverne kan tage plads i en digital ' skriftestol' og berette om deres oplevelser.

LÆS ARTIKEL

Eksperimentet gik i gang 24. februar og er således inde i sin anden uge. Og at dømme ud fra elevernes vidnesbyrd er det stærke, effektfulde sager, der foregår.

Skræmmende og ah
Nogle rapporterer, at det er overvældende, ja til tider skræmmende at tage del i universet, som befolkes af fiktive karakterer som de kappeklædte tvillingesøstre Coco og Coca Pepper, The Chain Hand Pianist, Skyggen og en række andre usædvanlige typer.

Andre melder om, at de her slipper for at mærke stress i løbet af skoledagen, hvilket har en positiv effekt på læringen.

»Det er bare 'ahhhh'. Jeg er meget mere fokseret, når jeg arbejder i dansk eller matematik. Det her virker helt sikkert. På en mærkelig måde. Det er overraskende. Man er så skeptisk, men man må sande, at de (initiativtagerne, red.) har en pointe«, siger en af eleverne i skriftestolen.

LÆS REPORTAGE

Dans et digt

Diana Lindhardt
Foto: Diana Lindhardt

Ud over at færdes på skolen, hvor det institutionelle præg er kamoufleret med persiske tæpper, lampetter, spejle, planter og porcelæn, forløber undervisningen også anderledes end til daglig.

For eksempel er eleverne blevet bedt om at tegne et stykke klassisk musik. De har deltaget i en lang ølbrygningssession, hvor de skulle chante i tre en halv time. I dansk blev de præsenteret for digte spredt ud på gulvet og bedt om at samle et op, som de fandt interessant. Bagefter skulle de finde et udtryk, der passede til digtet - lave en ret, hvis smag afspejlede digtets stemning, danse digtet eller spille det på klaver.

»Det var meget interessant og en ny måde at finde ind til kernen af digtet«, mener en elev.

SE TV

I to uger skal Flow-afdelingen på VUC og HF-skolen i Odense være et eksperimentarium. De 175 elever og 22 lærere skal godt nok følge det almindelige skema og have historie, engelsk, tysk, dansk, matematik og billedkunst, men det hele skal foregå i nogle ualmindelige, sanselige rammer.

Måske er der sand på gulvet, måske er klasselokalet indhyllet i en tung parfume, måske skal man ligge ned og modtage undervisning. Tanken er, at det æstetiske og sanselige skal i centrum for alt, der foregår på skolen.

Projektet hedder Sisters Academy og her kan du høre de to initiativtagere, Gry Worre Hallberg og Anna Lawetz, fortælle.

Kilde: WEMAKECOLORS

Elever gør sig umage

Også fra lærernes side lyder der glæde ved eksperimentet og positive erfaringer. Som en unavngiven lærer skriver på bloggen på tredjedagen:

Diana Lindhardt
Foto: Diana Lindhardt

»Alle mine studerende synes at gøre sig mere umage end sædvanligt. Mit hjerte danser«.

Samtidig er læreren i tvivl om, hvordan det hele skal lande.

»Hvad hvis det hele viser sig kun at være sjov og ballade og ikke rigtig læring? Lige nu står det ikke klart for mig, hvad resultatet bliver«.

Sisters Academy fortsætter på HF & VUC Fyn frem til 7. marts. Som afslutning på forsøget skal hver lærer vælge tre teknikker fra Sisters Academy, som de forpligter sig til at integrere i deres undervisning i de kommende år. En kopi af kontrakten bliver sendt til undervisningsministeren.

Politiken vil følge forsøget til afslutningen.

Læs mere:

Annonce

Læs mere