Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Kunstprojekt. Kasper Nørlund har tidligere brugt sine kreative kræfter som en del af bandet Spleen United. Nu skaber han et kunstprojekt ud af tweets, som berømtheder har fortrudt.
Foto: Theis Mortensen

Kunstprojekt. Kasper Nørlund har tidligere brugt sine kreative kræfter som en del af bandet Spleen United. Nu skaber han et kunstprojekt ud af tweets, som berømtheder har fortrudt.

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Kasper Nørlund tatoverer stjernernes fadæser på sine ben

Rihanna, Cee-Lo, Timberlake, Justin Bieber og Snoop Dogg får deres fejltrin foreviget på dansk hud.

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

De troede, de kunne fortryde deres tweets ved bare at slette dem.

Men så let går det ikke, hvis man hedder Justin Timberlake, Rihanna eller Snoop Dogg. Stjernerne har tusinder og atter tusinder af følgere online, og de er hurtige til at retweete eller gemme deres udsagn, hvis de er særligt gode - eller særligt slemme.

Kasper Nørlund går lige skridtet videre. Den 34-årige musiker og designer har gjort det til sit projekt at samle stjernernes udskældte tweets op og få dem tatoveret på sine ben, så de foreviges, selv om stjernerne selv er hurtige til at slette dem fra deres profiler.

»Twitter er udviklet til, at man skriver det, man tænker på i øjeblikket med få tegn – uden videre konsekvenser. Man overvejer ikke, at det for altid vil være tilgængeligt på nettet. Det bliver interessant koblet med berømthedernes magt, for selv om man er en kendt sanger, har man ikke nødvendigvis gennemtænkte politiske holdninger«, forklarer Kasper Nørlund.

LÆS ARTIKEL

Han synes, der er noget fascinerende ved at overføre de flygtige tweets til varig blæk i huden, ved at kombinere den digitale kommunikation med den ældgamle kultur for tatovering.

»En tatovering var engang noget, man gjorde sig fortjent til i stammer, bander og blandt indsatte i fængsler. Nu får folk skrevet YOLO ( You Only Live Once, red.) på knoerne. De ved godt, at tatoveringer er permanente, men de er lidt ligeglade og fandenivoldske og tænker ikke over konsekvenserne ved at få noget, der varer resten af livet. Det er et interessant spændingsfelt«.

Fem tweets på et halvt år

Derfor er han sammen med en kammerat, der kan håndtere en tatoveringsmaskine, begyndt at finde tweets, som stjerner er blevet hængt ud for og har fortrudt, og få dem tatoveret på sin egen krop. Indtil videre er det blevet til fem forskellige, siden han tog hul på kunstprojektet i efteråret.

»Når der ikke er mere plads på mine ben, stopper det«, forklarer Nørlund.

De udvalgte stjernetweets er 1. Snoop Dogg, der fremturer med homofobiske vendinger, 2. Rihanna, som ved en fejl bliver politisk, da hun tweeter #FreePalestine og efterfølgende beskyldes for at sympatisere med Hamas, 3. Justin Timberlake, der bruger et racistisk udtryk i et fødselsdagstweet til Madonna, 4. Sangeren Cee-Lo Green, der skriver, at kvinder, som »virkelig er blevet voldtaget HUSKER det« som en kommentar til voldtægter under ufrivillig bedøvelse og 5. Justin Bieber, som tweeter, at folk skal holde op med blande sig i hans cannabisforbrug, for det vil ikke få ham til at holde op alligevel.

LÆS ARTIKEL

Begynder at koste

Og eksemplerne er ikke svære at finde, for kriteriet er kort og klart berømtheder, der sletter ting, de tweeter, og han tager helt bevidst ikke stilling til selve udsagnene. Kasper Nørlund har blandt andet en række tweets af Kanye West, Miley Cyrus og Ricky Gervais på sin to-tatoo-liste.

»Indtil videre har jeg fået dem lavet, de steder, der gør mindst ondt. Nu begynder det at koste også for mig. Men jeg må gennemføre det«.

Er du ikke bekymret for, at du bliver godt og grundigt træt af tatoveringerne om tyve år og fortryder?

»Jo, på sin vis. Men tatoveringer skal fortælle en historie, og det gør de her tweets allesammen. Jeg vil hellere have en grim tatovering, som fortæller noget, end en flot fisk, der dækker hele armen, men ikke har en historie. Og så er der nok også ting ved min krop, jeg er mere træt af om tyve år«.

Man kan følge med i projektet på Kasper Nørlunds Instagram-profil Tweetoo.

Læs mere:

Annonce

Annonce

Annonce

Podcasts

Forsiden