FREMGANG. Dansk eSport er i fremgang, og her til aften uddelte branchen prisen for årets eSports-stjerne.
Foto: Astralis PR

FREMGANG. Dansk eSport er i fremgang, og her til aften uddelte branchen prisen for årets eSports-stjerne.

Kultur

»Nicolai er uden tvivl den største stjerne på den danske Counter-Strike-scene«

20-årige Nicolai 'dev1ce' Reedtz blev årets danske eSports-stjerne.

Kultur

Da det danske eSports-miljø her til aften fejrede sig selv i Microsofts lokaler i Lyngby, var det den blot 20-årige Nicolai 'dev1ce' Reedtz, som løb med den prestigefyldte titel som årets eSports-stjerne.

Det var syvende år i træk, at den officielle danske prisuddeling for computerspil – Danish Game Awards – blev afholdt, men første gang branchen uddelte prisen som ’årets eSports-stjerne’. Derudover vandt ’The Witcher 3’ prisen som årets spil, CALL OF DUTY: BLACK OPS III blev årets skydespil, mens Fifa 2016 blev kåret som årets sportsspil.

Fansenes valg

At valget som årets eSports-stjerne faldt på Nicolai Reedtz kom ikke som nogen stor overraskelse for hans holdleder Jakob Lund Kristensen.

»Nicolai er uden tvivl den største stjerne på den danske Counter-Strike-scene på nuværende tidspunkt. Igennem de mange år jeg har arbejdet med spillet, er der slet ingen tvivl om, at han er det største danske naturtalent jeg har oplevet«, fortæller han.

Vinderne i de ni kategorier ved aftenens award-show er fundet via en onlineafstemning blandt mere end 1500 danske computerspillere. Og netop det faktum, at det er de danske fans, som har bestemt, har været af stor betydning, forklarer Jakob Lund Kristensen.

»Feltet af nominerede er rigtig stærkt. Søren Bjerg er nok den største stjerne på en global skala, men jeg tror, Nicolai vinder, fordi han han bor i Danmark og har gjort et fantastisk stykke arbejde for sine fans. Han har gjort meget ud af at være til stede og tilgængelig, og det tror jeg mange sætter meget stor pris på«, siger han.

Et miljø på vej frem

At der i år for første gang uddeles en pris for årets eSports-stjerne er ikke tilfældigt. Der kommer nemlig flere og flere stjerner i takt med, at eSporten i Danmark bliver mere og mere professionel. En af grundene til den udvikling er, at erhvervslivet er begyndt at få øjnene op for sporten.

Det forklarer Thomas Bense, som udover at være vært ved aftenens award-show er en af dem, der ved allermest om eSport i Danmark.

»Dansk eSport er inde i en rivende udvikling, hvor det er blevet mere organiseret og mere professionelt. De seneste år har erhvervslivet fået øjnene op for sporten, hvilket har givet den nødvendige økonomi. Vi har haft gode Counter-Strike-spillere i mange år, men det er først nu, at de for alvor kan gøre det til en levevej«, forklarer Thomas Bense.

I øjeblikket er der cirka 50 danskere, der kan leve af at spille computer, og for 2015’s største danske eSports-stjerne er computerspillet også langt mere end bare en fritidsbeskæftigelse. Nicolai Reedtz har omkring 150 rejsedage om året, og lønnen rækker også til noget mere end lommepenge, fortæller Jakob Lund Kristensen.

»Nicolai tjener væsentligt mere end en veluddannet og erfaren advokat, og her snakker vi udelukkende grundløn. Derudover kommer der præmiepenge, merchandise og diverse bonusser. Lønniveauet i Counter-Strike er steget eksplosivt over de seneste par år, og det er uden tvivl en trend, der kommer til at forsætte«.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce