Fængslet. Digteren Yahya Hassan er ved et grundlovsforhør i Aarhus Byret blevet varetægtsfængslet i fire uger efter angiveligt at have skudt en 17-årig mand.
Foto: Joachim Ladefoged (arkiv)

Fængslet. Digteren Yahya Hassan er ved et grundlovsforhør i Aarhus Byret blevet varetægtsfængslet i fire uger efter angiveligt at have skudt en 17-årig mand.

Kultur

Yahya Hassan varetægtsfængslet for grov vold

Den 20-årige digter er fængslet de kommende fire uger efter skudepisode.

Kultur

Den 20-årige aarhusianske digter Yahya Hassan er blevet varetægtsfængslet i fire uger.

Det oplyser anklager Lars Petersen efter retsmødet ved byretten i Aarhus. Han havde begæret varetægtsfængsling af hensyn til efterforskningen.

Varetægtsfængslingen sker i forbindelse med en skudepisode, som fandt sted ved Trillegården i det vestlige Aarhus i går aftes. Digteren er sigtet for grov vold efter angiveligt at have skudt en 17-årig mand i foden.

Erklærer sig uskyldig i sigtelse

Ved et grundlovsforhør i Aarhus Byret tidligere i dag sagde digterens advokat, at han erklærede sig uskyldig i sigtelsen.

Kort efter lukkede retten dørene, og pressen havde derfor ikke adgang til resten af forhøret.

Forsvareren har kæret afgørelsen, oplyser forsvarer Hanne Ziebe.

»Yahya Hassan oplyser, at han skriver på sin digtsamling og har det godt«, siger hun.

I opgør med bande

Forud for søndagens skudepisode har digteren lagt en lang række billeder, videoer og statusopdateringer op, som angiveligt dokumenterer hans kamp mod dele af det danske bandemiljø, blandt andet gruppen Black Army.

Det er uvist, om de implicerede gårsdagens hændelse har forbindelse til Black Army. Efter grundlovsforhøret ville Yahya Hassans forsvarsadvokat ikke udtale sig direkte om det.

»Det har jeg slet ikke baggrund for at sige. Jeg mener at hver en sten skal vendes i den her sag, og der kan det da være, at der kommer mere. Om det skal kædes sammen med noget større, kan jeg ikke udtale mig om på nuværende tidspunkt – jeg har simpelthen ikke de oplysninger«, siger Hanne Ziebe.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce