Forlænget. Yahya Hassans varetægtsfængsling er blevet forlænget.
Foto: Jacob Ehrbahn (arkiv)

Forlænget. Yahya Hassans varetægtsfængsling er blevet forlænget.

Kultur

Yahya Hassan varetægtsfængslet i yderligere fire uger

Den kontroversielle digter skal blive i fængslet, siger byretten i Aarhus

Kultur

Danmarks ubetinget mest omtalte digter, den 20-årige Yahya Hassan, skal sidde varetægtsfængslet i yderligere fire uger skriver Århus Stiftstidende.

Det blev besluttet på et lukket retsmøde i byretten i Aarhus tidligere i dag. Yahya Hassan, der er sigtet for at have skudt en ung mand i foden, har hidtil nægtet sig skyldig i sagen. Men da han blev ført væk fra retslokalet af to betjente råbte han ifølge Århus Stiftstidende : »Det er rigtigt. Jeg har skudt den forpulede perker«.

Yahya Hassan blev anholdt 20. marts. Kort efter anholdelsen cirkulerede en video på nettet af Yahya Hassan, der truer en mand og råber til ham, at han skal smide den, derefter bliver der affyret skud. Den 17-årige som blev ramt i foden var ude af hospitalet allerede samme aften.

Klagede over manglende beskyttelse

Yahya Hassan har gennem længere tid været forfulgt, udsat for dødstrusler og drabsforsøg, men har heller ikke selv holdt sig tilbage med at give igen og selv udstede trusler mod blandt andet banden Black Army.

Trods brud på det ene håndled efter et overfald, har byretten fastholdt, at den unge digter skulle forblive varetægtsfængslet uden mulighed for at få opereret håndleddet som planlagt.

I protest mod beslutningen indledte Yahya Hassan 7. april en sultestrejke.

»Han sidder fortsat i en fængselscelle med ubehandlede skader efter en trafikulykke midt i februar. Han har smerter mange steder, herunder fra et brækket håndled, og et brækket ribben«, skrev hans advokat Claus Bonnez i en meddelelse. Det vides ikke om han fortsat sultestrejker.

Yahya Hassan har også klaget over, at han ikke har fået beskyttelse af PET. En beskyttelse han på et tidspunkt selv frabad sig, men senere ønskede genoptaget. Men ifølge Claus Bonnez nægtede PET, at genoptage beskyttelsen af ham.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce