ORKBLUES. Selvom man er flere meter høj, lever af at kæmpe og har abnorme stødtænder, kan man godt deale med menneskelige problemer såsom kærlighedsbøvl. Det gør orkerne i Warcraft-filmatiseringen ihvertfald. Foto: Pressefoto

ORKBLUES. Selvom man er flere meter høj, lever af at kæmpe og har abnorme stødtænder, kan man godt deale med menneskelige problemer såsom kærlighedsbøvl. Det gør orkerne i Warcraft-filmatiseringen ihvertfald. Foto: Pressefoto

Kultur

Warcraft-film splitter anmelderne: Éndimensionel kliché, eller én af de bedste fantasyfilm overhovedet?

Spændingskurven i 'Warcraft' er cirka så opadgående som »gemmeleg med en fireårig«, mener nogle. Andre elsker filmen.

Kultur

Orker kan sagtens være følsomme og have behov for at skille sig ud med en piercing eller nogle dreadlocks, ligesom alle os andre.

Også selvom de kun kender til krig og ødelæggelse, rager flere meter op i luften og taler med en computersyret stemmeføring, der lyder som om, den kommer fra bunden af en brønd.

Sådan er virkeligheden i hvert fald for orkerne i Duncan Jones' fantasyfilm 'Warcraft: The Beginning', der bygger på det populære spilunivers Warcraft, der har bjergtaget millioner af gamere verden over.

Duncan Jones, søn af salig David Bowie, er eftersigende selv en inkarneret Warcraft-fan og har tidligere haft stor succes med sci-fi-filmen 'Moon' . Men det kan tilsyneladende være en svær øvelse at filmatisere populære computerspil, og der er da også dybt delte meninger blandt anmelderne om, hvordan 'Warcraft ' er sluppet afsted med det.

Sus-i-maven-garanti

Politikens anmelder kvitterer med fem hjerter og kalder filmen for »én af de bedste fantasyfilm overhovedet«.

'Warcraft ' er en »nuanceret fortælling«, der giver »sus i mellemgulvet« og betager med sine imposante 3D-actionscener og medrivende personskildringer af orkerne, der bliver sært menneskelige i alle deres skænderier, kærlighedsforhold og pyntesyge, mener Politikens anmelder Joakim Grundahl.

Også på hjemmesiden IMDB (The Internetmovie Database) er brugerne tilsyneladende begejstrede og giver filmen 8,4 stjerner ud af 10.

Derved rangerer den på linje med andre IMDB-favoritter som 'Dr. Strangelove', 'Wall-E' og 'Ondskabens Hotel', der også har indkasseret 8,4 stjerner.

En flad fornemmelse

Stemningen er noget anderledes hos filmmagasinet Ekko, der ligesom den engelske avis The Guardian giver filmen to stjerner.

'Warcraft' er en »fantasykliché«, der bygger på kedelige pap-karakterer og hvor dét at følge handlingen, er »som at lege gemmeleg med en fireårig: kedeligt«, mener Ekkos anmelder.

Heller ikke Jyllands-Posten har meget til overs for filmen, der trods svulstige effekter er en »ekstremt flad« affære. To stjerner.

En anelse mere positiv er man hos Berlingske, hvis anmelder giver 'Warcraft' tre stjerner og betegner den som en film, der på »sin egenmandhaftige og muskelsvulmende facon« skaber er »fin sammenhæng i filmens fantasy-univers«.

Filmen har biografpremiere landet over i dag.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden