ROMANTIKER. Mads Holger var altid velklædt og talte et affekteret dansk, når han optrådte i medierne.
Foto: ADRIAN JOACHIM

ROMANTIKER. Mads Holger var altid velklædt og talte et affekteret dansk, når han optrådte i medierne.

Kultur

Debattøren og forfatteren Mads Holger er død

Debattøren, forfatteren, levemanden og folketingskandidaten Mads Holger blev 38 år.

Kultur

Et liv med det skrevne og talte danske ord i centrum er slut for den 38-årige radiovært, debattør og forfatter Mads Holger. Han har været en karismatisk figur i det københavnske natte- og kulturliv siden sine teenageår og har de senere år været en af landets mest læste bloggere hos Berlingske.

Det oplyser Mads Holgers familie til Politiken. Mads Holger var ugift og efterlader sig ingen børn. Han blev 38 år gammel.

Han voksede op på Nørrebro i København med sin mor og lillesøster og med et meget tæt forhold til sin bedstemor. Efter gymnasiet studerede han kortvarigt filosofi og skiftede derefter studieretning til teologi, hvori han opnåede en bachelorgrad. Mads Holger indledte sit skrivende liv som redaktør for lokalavisen Rendestenen, der handlede om hans daværende hjemstavn, Pisserenden i indre by, København. Det var Jacob Ludvigsen, der udgav Rendestenen, og Mads Holger havde en forkærlighed for at skrive om natteliv, fortælle røverhistorier, og han udnyttede sin egen flittige brug af de københavnske barer og diskoteker til at opstøve historier.

Forfatter og folketingskandidat

Senere grundlagde og udgav han livsstilsmagasinet Ping, der blev sendt til den dengang eksklusive natklub Nasa’s medlemmer. I 2009 stiftede han den meget omtalte natklub JET, der fløj kendisser og rigmænd verden rundt i en slags flyvende bar på et privatchartret fly.

Mads Holgers romandebut ’Alle går rundt og forelsker sig’ fra 2008 fik temmelig hårde anmeldelser, hvilket dog ikke afholdt ham fra at udgive endnu to bøger, ’Bladguld’ i 2012 og ’Vorherre Bevares’ i 2015. Flere af bøgerne var udpræget selvbiografiske.

I 2011 tiltrådte Mads Holger som radiovært på programmet ’Skriftestolen’ på Radio24Syv, og han har sideløbende skrevet en meget læst blog under titlen ’Den sidste romantiker’ hos Berlingske og deltaget flittigt i den offentlige debat. Så flittigt, at Mads Holger ved folketingsvalget i 2015 stillede op som kandidat for Det Konservative Folkeparti; han formåede at sætte et tydeligt præg på valgkampen, endskønt han ikke opnåede valg.

Familien oplyser, at Mads Holger mandag valgte at tage sit eget liv i familiens sommerhus på Sydfyn. Han efterlader sig en mor, en søster, to mostre og en kæreste.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?
  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?

  Henter…

  I aftes udkom årets store madbibel - Michelin-guiden 2019. Michelin har været den højeste kulinariske smagsdommer i en tid, hvor madkultur er blevet en international megatrend, og kokke er blevet rockstjerner. Men er stjernerne lige så vigtige pejlemærker, som de har været?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?
  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?

  Henter…

  Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump? Klaus Riskær er tilbage på avisernes forsider. Han rejser sig altid igen, uanset om han går konkurs, bliver ekskluderet eller sat i fængsel. Og nu stiller han op til Folketinget. Men hvad driver ham? Og kan det passe, at han i dag er mere til klima og social retfærdighed end til utæmmet kapitalisme? Eller er han – som nogle mener – det danske svar på Donald Trump?

 • 
  A male giant panda from China named Cai Tao eat eats a stick at Taman Safari Indonesia zoo in Bogor, West Java, Wednesday, Nov 1, 2017. Giant pandas Cai Tao and Hu Chun arrived Indonesia last month as part of China's "Panda diplomacy." (AP Photo/Achmad Ibrahim)

  Et kongerige for to pandaer? Kun Kinas allerbedste venner får lov at lease et par af de sjældne pandabjørne, sagde den kinesiske præsident Xi Jinping, da han lovede Danmark et par. Kina har flere gange brugt de sjældne dyr som en brik i deres udenrigspolitik. Men hvad har Danmark givet køb på, for at blive en af Kinas allerbedste venner? At tale om Tibet?

Forsiden

Annonce