Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Anonym. Billede fra 2008 af den anonyme billedkunstner.
Foto: MIE BRINKMANN

Anonym. Billede fra 2008 af den anonyme billedkunstner.

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Ugens kulturforbruger: »Det sidste halve år har jeg hørt tre lydbøger om ugen«

Bogaktuelle HuskMitNavn snorkbobler til børnefilm i biografen og blev forløst under New Order-koncerten på Roskilde.

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Hvilken musik hører du i øjeblikket?

»Min musiksmag stagnerede, da jeg var 27. For ikke at føle mig for skaldet og halvfed finder jeg et nyt nummer indimellem, men jeg vender som regel tilbage til det, jeg har hørt i årevis: Manchester-rock med The Smiths, The Stone Roses og New Order eller soulmusik a la Stevie Wonder. Hvis jeg skal sidde og finde på vittigheder, er det bedst at høre noget lidt trist, så der er en balance. Ellers føles det for jubelidiotisk«.

Hvilken film har du senest set i biografen?

»Den franske tegnefilm ’Fantomdrengen’, sammen med min søn og hans ven. De fleste film, jeg ser sammen med ungerne, er overgearede amerikanske produktioner, men denne tegnefilm gik superlangsomt. Det mindede mig om tempoet i danske tegnefilm fra 1970’erne. Jeg faldt i søvn, men det gør jeg altid, når jeg ser børnefilm i biografen. Jeg brugte hele min barndom på at være i et nissetrylleland inde i mit hoved, så jeg er nærmest fyldt op fra starten, når jeg ser børnefilm. At se en Harry Potter-film er ligesom at få en gryde i hovedet – jeg går ud som et lys«.

At se en Harry Potter-film er ligesom at få en gryde i hovedet - jeg går ud som et lys

Hvilken bog har du senest læst?

»Jeg er gået over til at høre lydbøger, og det kan jeg gøre, mens jeg maler. Så inden for det sidste halve år har jeg hørt omkring tre om ugen. Den seneste var Carsten Jensens ’Den første sten’, indtalt af Lars Mikkelsen. Det er en vild bog. Den beskriver krigen i Afghanistan fra både afghanernes og danskernes synspunkt. Hvis bogen var en film, ville den være forbudt for børn under 72 år, for den er meget voldsom. Men man lærer meget, og den når hele vejen rundt om krigen, dens helte, skurke og mange dilemmaer«.

ANMELDELSE

Hvilken koncert var du senest til?

»På Roskilde Festival var jeg backstage til New Order. Jeg har aldrig været backstage før, og det var en sjov oplevelse. Man kan se musikerne bedre, og der er et barskab. Men jeg tænker ikke ’gid jeg altid skulle backstage til alle koncerter fra nu af’. Det er en lige så fed oplevelse at være blandt publikum, hvor man kan mærke stemningen og se lysshowet. Jeg har ventet på dem, siden jeg gik glip af deres Roskilde-koncert i starten af 90’erne. De har spillet siden 1970’erne, de er blandt fædrene til danserocken, og der var sindssygt smæk på«.

ANMELDELSE

Hvilket tv-program har gjort indtryk på dig for nylig?

»En gang imellem tygger jeg mig igennem en serie. Senest den italienske serie ’Gomorra’ om den italienske mafia. Den er godt skrevet, underholdende og desværre nok også meget realistisk. Man ser det hele fra gangsternes synsvinkel, og jeg manglede lidt de almindelige menneskers synsvinkel – ligesom man ser det i for eksempel ’The Wire’«.

Hvad har været din største kulturoplevelse i år?

»Det må være den førnævnte bog af Carsten Jensen. Jeg går ikke på museer og gallerier i min fritid, for det føles ligesom arbejde, og det gør det svært for mig at få en kunstnerisk oplevelse ud af det. Det kan jeg til gengæld få ved at læse en tyk bog som Carsten Jensens, for den kunne jeg ikke selv skrive«.

Hvilken hjemmeside bruger du meget tid på?

»Jeg spillede basketball som teenager, og nu er jeg begyndt at se basketball på nba.com, når jeg spiser frokost. Det er god underholdning. Jeg har altid stenet over kontrasten mellem sportsfans, som spiser chokoladekiks, mens de glor på en skærm med toptrænede sportsfolk, der vælter rundt på banen og hopper 3 meter op i luften«.

Hvilken kulturoplevelse er du ked af, at du gik glip af?

»På Roskilde Festival møder man altid en fuld bekendt, der netop har grædt i 2 timer til en fremragende koncert. Det ved man så, at man gik glip af. I år fik jeg set det meste, ud over Neil Young. Jeg så ham, sidste gang han spillede, hvor han spillede guitarsoloer i 3 timer. Men i år var han startet ud med de gamle gode sange, og det ville jeg gerne have oplevet«.

ANMELDELSE

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden