Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Freestyle. Esben Nicolajsen rapper under navnet Elbanovic. Han vandt MC Fightnight i 2015. Billedet her er fra 2007, hvor arrangementet blev afholdt i KB Hallen.
Foto: Jonas Pryner Andersen (arkiv)

Freestyle. Esben Nicolajsen rapper under navnet Elbanovic. Han vandt MC Fightnight i 2015. Billedet her er fra 2007, hvor arrangementet blev afholdt i KB Hallen.

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Kulturforbrugeren: »Jeg ville aldrig hyre ham som life coach, men han må gerne holde min polterabend«

Rapperen Elbanovic er favorit til at vinde DM i Freestyle Rap. Mød ugens kulturforbruger.

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Esben Nicolajsen er ugens kulturforbruger. Espen er 24 år, rapper under navnet Elbanovic og læser retorik på Københavns Universitet. Han er favorit til at vinde første udgave af DM i Freestyle Rap på lørdag i Den Grå Hal som vinder af MC Fightnight i 2015, finalist i 2014 og bedste punchline i 2011, 14 og 15. Han er rapper i eventunderholdning.dk.

Hvilken musik hører du i øjeblikket?

»Den amerikanske rapper Mac Miller har for nylig udgivet et spændende og ret reflekteret album, ’The Divine Feminine’. Numrene varierer i stemning. Der er ’Dang!’ med Anderson .Paak, som har lidt good vibe over sig og er ideelt til at gå og nyde det sidste solskin med, og der er nogle lidt tungere numre, som passer, når man har en dårlig mandag. Jeg hører også Duke Ellington. Jeg faldt over ham, da jeg ledte efter noget jazz på Spotify, og nu tjekker jeg ham ud, for det er virkelig godt. Det er synd at kalde noget så godt baggrundsmusik, men det er virkelig rart at have kørende, mens man laver noget andet«.

Hvilken bog har du senest læst?

»Jeg er helt pjattet med cykelsport og er lige blevet færdig med at læse ’Tour de France’ af Joakim Jakobsen. Det er en ordentlig moppedreng, hvor hver tour får nogle sider med de mest karakteristiske bedrifter og dramaer. Som historien om en cykelrytter fra et kolonihold, der er så dopet, at han falder om, tager en lur under et træ, vågner og springer på cyklen igen, men kører den forkerte vej. Og bagefter får han mangedoblet sit startgebyr! Alle vil have klovnen med ...«.

Hvilken koncert var du senest til?

»Jeg går ikke til så mange koncerter, som jeg nok burde, når jeg også selv laver musik, men omkring Distortion oplevede jeg til et udendørs arrangement Kim Hot. Det er totalt uforudsigeligt og absurd. Jeg ville aldrig hyre ham som life coach, men han må gerne holde min polterabend«.

Hvilken tv-serie har du set for nylig?

Omkring Distortion oplevede jeg til et udendørs arrangement Kim Hot. Det er totalt uforudsigeligt og absurd. Jeg ville aldrig hyre ham som life coach, men han må gerne holde min polterabend

»Jeg er i gang med ’Arrested Development’ på Netflix. I stedet for falde-på-halen-komedie og dåselatter lykkes det den at bygge nogle karakterer så godt op, at man godtager deres fuldstændig absurde opførsel. Den handler om en familie, der altid har klaret sig godt, men faren kommer i fængsel, og den mest normale søn skal holde styr på det hele, hvilket resten af familien gør til et meget vanskeligt job. Serien skal lige have et par afsnit til at vokse for en, men nu er jeg på og kan sidde helt alene og grine højt«.

Hvad har været din største kulturoplevelse i år?

»Som udvekslingsstuderende i Boston var jeg i marts på en tur til Miami. Vi var oppe i et varehusdistrikt, der hedder Wynwood Arts District. Varehusene i sig selv er installationer med store graffitier, og der er udstillinger ude og inde med visuel kunst på en street måde. Det var en kæmpeoplevelse«.

Hvilken hjemmeside bruger du meget tid på?

»Jeg har en fanside på Facebook, hvor jeg skal interagere med alle de her seje mennesker, som gider følge med i, hvad jeg laver, men ellers er det feltet.dk, som nok er Danmarks førende cykling-site«.

Hvilken kulturoplevelse følte du, at du spildte tiden på?

»Jeg var på Louisiana for nylig, hvor en islandsk kunstner, Ragnar Kjartasson, havde et værk med en stor videoskærm, hvor hans mor kigger vredt og skuffet på ham og spytter på ham i 15 minutter, uden at han fortrækker en mine. Der sker ikke andet. Kunst, der prøver rigtig hårdt at skille sig ud ved at være provokerende for at være provokerende, finder jeg dumt og spild af tid«.

Hvilken kulturoplevelse er du ked af, at du gik glip af?

»Jeg ville rigtig, rigtig gerne have set Anderson .Paak på Roskilde Festival. Jeg havde opdaget ham kort før Roskilde, så det var timet, men jeg kunne ikke komme i år, og så blev det en af de koncerter, hvor ens kammerater er så søde at sige, at koncerten var endnu bedre end forventet ...«.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden