Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
MEDIESTORM. Karina Pedersen er endt i en mediestorm, efter at en artikel i Metroxpress sår tvivl om hendes fremstilling af miljøet i hendes barndomshjem. /Arkivbillede
Foto: Thea Grav Rosenberg

MEDIESTORM. Karina Pedersen er endt i en mediestorm, efter at en artikel i Metroxpress sår tvivl om hendes fremstilling af miljøet i hendes barndomshjem. /Arkivbillede

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Underklasse-mareridt eller fri fantasi? Her er overblikket i sagen om Karina Pedersen

Karina Pedersens udskældte bog 'Helt ude i hampen' er centrum i en mediestorm. Her er sagen kort ridset op.

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Den liberale debattør og forfatter Karina Pedersen har skrevet bogen 'Helt ude i hampen -mails fra underklassen', der er blevet omdrejningspunkt i en større mediesag, efter en artikel i gratisavisen Metroxpress, der sår tvivl om hendes historie.

I bogen fortæller hun om sin opvækst i et voldeligt og misbrugshærget underklassemiljø i det sociale boligbyggeri Korskærparken i Fredericia.

Her var snyd med kontanthjælp og bistand ifølge hende sat i system, ligesom hun fortæller om tidligere klassekammerater, der alle er vokset op og er endt på samfundets bund uden job eller uddannelse.

»Mine søskende og mine klassekammerater på førtidspension, sygedagpenge eller kontanthjælp er de ægte resultater af velfærdsstaten.«, sagde hun i en artikel tilbage i 2009, bragt i Politiken.

Fredag 2. september bringer Metroxpress så historien ' Ghettoen svarer igen på forfatters kritik: - Vi havde fest for klassen uden Karina sidste år. Alle havde arbejde og uddannelse' ( eksternt link) - og så begyndte sagen at rulle.

Maskinchef, mellemleder i Lego og bygningskonstruktør

I artiklen fremgår det ifølge Metroxpress, at der ikke er hold i Karina Pedersens portrættering af Korskærparken.

De har blandt andet undersøgt og interviewet Karina Pedersens tidligere klassekammerater og fundet frem til, at langt størstedelen har enten fast arbejde eller er videreuddannede og derfor ikke passer ind i en fortælling om jobløse underklassemennesker.

Det er blandt andet jobtitler som maskinchef, bygningskonstruktør, manager i revisionsfirma og mellemleder i Lego, der pryder klassekammeraternes cv'er.

»Jeg kan ikke genkende noget som helst af det centrale i bogen. Karina var den eneste i klassen, hvis mor var arbejdsløs. Vi har alle job i dag - gode job. Jeg har endda to jobs.«, siger en tidligere klassekammerat til Metroxpress.

Medierne trækker i land

Artiklen får flere medier, der tidligere har skrevet om Karina Pedersen, til at gå ind i sagen.

Zetland, der 24. august havde et stort interview med forfatteren, er ude dagen efter artiklen i Metroxpress og beklage, at de » har begået en fejl i Karina Pedersen-sagen « ( eksternt link)

Politiken, der lagde spalteplads til et debatinterview med forfatteren i både 2009 og 2012 , har også erkendt, at man skulle have kontaktet personerne i hendes barndomsmiljø, så man kunne forelægge dem kritikken.

»Ja, det havde været helt relevant, at vi eller andre havde gjort det. De personer, der direkte kan henvises til, burde vi have konfronteret, men det havde også været en ide at tage derud og besøge området. Det er ikke på samme måde kritisabelt, at vi ikke gjorde det, men det havde bestemt været relevant, når netop hendes oplevelser i det nærområde bliver grundlag for en generel samfundsdiagnose«, siger Politikens ansvarshavende chefredaktør, Christian Jensen.

Hos DR har man valgt at udsætte et afsnit af serien 'Adgang med Abdel', fordi det handlede om Karina Pedersen.

Også forfatterens eget forlag, Gyldendal, har nu udbedt sig om en redegørelse fra hende, udtaler Johannes Riis, der er litterær direktør på forlaget, til Ritzau.

Læs mere:

Annonce

Annonce

Annonce

Podcasts

Forsiden