Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Hæderspris for geologi-forskning

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Professor og museumsleder Minik Rosing hædres tirsdag af dronning Margrethe med Ebbe Muncks Hæderspris 2001. Den 43-årige Minik Rosing er især kendt for sin udforskning af Grønlands geologi.

Rosing er selv født i Grønland, i en bygd i Godthåbsfjorden, og har som mange andre geologer været optaget af Isua-bjerget i Vestgrønland. Her finder man jordens ældste overfladebjergarter, og det var analyser af en klippeblok herfra, der i 1999 bragte Minik Rosing og Geologisk Museum på alverdens forsider.

Analyser viste, at der allerede for 3,8 milliarder år siden fandtes primitivt liv på jorden. Det var 200 millioner år længere tilbage, end man hidtil havde vidst Ebbe Muncks Hæderspris blev indstiftet i 1975 og tildeles personer, der arbejder med områder, som havde tidligere hofchef Ebbe Muncks interesse. Ebbe Munck var hofchef fra 1967 til 1972 hos daværende tronfølger, prinsesse Margrethe.

Prisen, der består af en plakette og 30.000 kroner, er tidligere givet til historiker Bo Lidegaard for hans afhandling om den danske krigstidsdiplomat Henrik Kaufmann.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Annonce

Annonce

Podcasts

Forsiden