Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Helene Navne
Foto: Helene Navne

Nyt. Madame Chu's coctailbar leder tankerne hen på Saigon, Shanghai, et asiatisk bordel eller en opiumshule.

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

På nattetur: København har fået fire nye barer

Ibyen.dk slentrede en tur rundt i det københavnske cocktail-natteliv.

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Gammel Strand er fuld af vejarbejde, der skærmer for udsigten til kanalen.

Men denne torsdag aften, hvor Ibyen.dk er på tur, kan man godt fornemme den alligevel, bag afspærringerne, bilerne og mørket.

På fortovet står en gammel lakeret træbænk mellem nogle grønne potteplanter. Et rødt skilt lyser fortovet op fra et halvkælder-vindue med skodder i udskåret træ.

Fire trin viser ned i Madame Chu's coctailbar, en havneknejpe, der leder tankerne hen på Saigon, Shanghai, et asiatisk bordel eller en opiumshule.

Sixpence og ingefær Baren er lang og lakeret. Det er gulvet af en gammel basketball-bane, fortæller Geoffrey Canilao, som er manager på Madame Chu's storebror, The Union Bar. Han bærer butterfly og sixpence, taler amerikansk med New York-schwung, og drikker whiskey med is af krystalglas.

Over baren, i vinduerne og på alle vægge er der sirligt opstillet masser af asiatisk nips, kunst og kuriosum på hylder af glas bag hønsenet. Alt i røde, mørke, kødelige træfarver.

Barkortet består af drinks komponeret specielt til baren med ingredienser som agurk, ingefær og gin, der dufter af grøn te.

Musikken er nutidig, top 40, fortæller bartenderen, som også bærer butterfly. Et gæstepar på date griner for enden af baren.

»De serverer rigtig gode cocktails her«, siger den ene.

Gl Strand 40, København K

Jakob med smilet
Forbi køen og rygerne uden for Jazzhouse dukker et gyldent lys op, som inviterer ind i cocktailbaren Strøm, der har hjemmelavede cocktails på fad. Blandt andre 'Philladelphia Fish House Punch' i en opskrift fra 1800-tallet.

De bliver lavet af to svenske brødre, som laver sin egen hindbærsirup og giver Tom Cruise kam til håret i cocktail-shaking, fingerfærdighed og ydmyg charme.

Jakob Nilsson laver cirkler fra over sin skulder med shakeren, plukker mynte og hælder frugtsaft fra små farvede flasker, så gæsterne hypnotiserede følger ham med øjnene. De er længe om at bestille, for her kan man få en personlig og grundig betjening, så rette cocktail finder vej til rette læber, smagsløg og lyst.

»Det er ligesom at være i en film fra 1920'erne«, siger en pige, som ville ønske, de også spillede musik fra dengang.

»Her er rart«, siger en anden kvinde.

»Bartenderen smiler, det betyder meget«.

Jakob Nilssons skæve charmerende svenske smil hjælper det gyldne lys helt ud på Niels Hemmingsens Gades brosten, forbi ude-rygernes røgsky, hvor en svag lugt af hundelort hænger forstemmende i den regntunge luft.

, Niels Hemmingsens Gade 32, København K

Afslappet vennefest
Copenhagen Sankt P har dørmand og mange gæster, der ryger, danser, drikker og spiller terning. Der er guld-tuborg-ølmaskine og rygerlounge med palmetapet og DJ's der spiller 80'er hits.

»Og flotte bartendere. De betyder alt«, siger en pige og kigger ind bag baren på den langhårede smukke fyr og den korthårede smukke pige, der begge ler og interagerer og sveder sammen med gæsterne.

I et hjørne sidder fire veninder i starten af tyverne og deler en flaske vodka. De er lokale, fortæller de, fra Vesterbro. Og de kommer helt sikkert igen, for musikken og stemningen er god, synes de.

, Sankt Peders Stræde 45, København K

Undergrunds-idealister
Overfor Mirage i Nørregade, hvor dørmanden ser ud til at være en pige i bikini, står fire drenge og cracker jokes og drikker drinks. De er torsdags-klubben Marios' bagmænd på Baglokalet.

Jesper Peters har selv lavet banneret til Marios.

»Den er hjemmelavet. Bum«, siger han, og han har også selv lavet en film, der kører inde i klubben.

»Det er fordi de spiller Fifa om fredagen, men de skal ikke spille Fifa, når vi holder klub. Så ville jeg hellere lave en slags levende plakat«, siger Jesper Peters, som til dagligt læser til fysioterapeut.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Torsdagsklubbens ambition er at lave et tilholdssted for den elektioniske musik. Og det skal ikke bare være de samme, der spiller hver gang. Derfor inviterer de også nye og ukendte dj's til at spille til 'open deck'-arrangementer. Og de laver temaaftener en gang om måneden. Næste gang kommer der kun kvindelige dj's fortæller de.

Bonderøve og det franske flag

Der har været gratis cocktails for 150 kroner indtil kl 22, så stemningen er høj, det er faktisk lige før, den er afdanket. Der er sofaer og borde fulde af festende mennesker, og ude på toilettet står der en vaskemaskine.

Bartenderen har været med i et reality-show og serverer en vodka med passionsfrugt og ingefær. Hun sætter ild til en citronskal og kører den rundt på kanten, inden hun lader den dumpe ned i glasset.

»Vi bruger kun de lækreste råvarer«, siger Daniel Gasiorowski, som ejer Baglokalet. Han sidder oppe i vindueskarmen.

»Selvom København er en metropol, er den fuld af bonderøve. Men de skal have noget ordentligt at drikke alligevel«, siger han.

Dj'en danser i den anden ende af baren.

»Jeg spiller deep house, tech house, pop-house - jeg spiller det hele, hvad der nu er stemning for«, siger han og drejer på knapperne, mens mixeren lyser i det franske flags farver og mixer noget gammel Mark Knight sammen med noget andet i samme tempo.

Nørregade 26, København K

Læs mere:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden