Få avisen leveret hele julen: 15 aviser for kun 199 kr.

Dansk kortfilm er med i Oscar-slutspurt

"Silent Nights", der er instrueret af Aske Bang, er blandt ti film, der kæmper om branchens fineste pris.

Kultur

'Silent Nights', der er instrueret af danske Aske Bang og produceret af M&M Productions, er blandt de sidste ti kortfilm, der kæmper om at blive nomineret til en Oscar.

Det oplyser organisationen bag Oscar-uddelingen onsdag i en pressemeddelelse.

Producer Kim Magnusson havde svært ved at skjule sin glæde over at være med i slutspurten, da Ritzau fangede ham på telefonen.

»Selv om man har prøvet det nogle gange før, er det jo bare fantastisk. Jeg hoppede op af sofaen og råbte og skreg. Jeg har stadig sommerfugle i maven, som var det første gang«, siger han.

Det er 13. gang, at M&M Productions har en kortfilm med i kampen om nomineringer. Otte af filmene er blevet Oscar-nomineret.

Magnusson ser først og fremmest 'Silent Nights' som en kærlighedshistorie, men understreger, at den også tager samfundsrelevante emner op.

»Den handler om at være dansk, om racisme. Den handler om flygtninge på en eller anden mærkelig måde, uden at vi er politiske, for det er en kærlighedshistorie«, siger Magnusson.

Den erfarne producer roser filmens instruktør Aske Bang.

»Han har et fantastisk talent og et fantastisk fortællegen. Han er bare sjov og finurlig på mange måder«, forklarer produceren.

I alt 137 kortfilm havde oprindeligt kvalificeret sig i kategorien. Af de ti film, der er tilbage i kampen, bliver fem nomineret til en Oscar.

De nominerede bliver offentliggjort den 24. januar næste år.

Selve Oscar-uddelingen finder sted den 26. februar. Vinder 'Silent Nights', skriver filmen sig ind på en flot dansk liste over vindende kortfilm.

Så sent som i 2013 vandt 'Helium' en Oscar. Tidligere har 'De nye lejere', 'Der er en yndig mand' og 'Valgaften' vundet filmbranchens fornemmeste pris.

M&M Productions står bag alle fire vinderfilm.

ritzau

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce