Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Voxpop: »Jeg har ikke tænkt mig at deltage i noget af det«

Folk på gaden i Aarhus har endnu ikke helt styr på, hvilke dele af kulturhovedstaden de skal opleve i 2017.

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Aarhus springer i morgen ud som europæisk kulturhovedstad med en storslået åbningsceremoni.

Foran venter flere hundrede kunstneriske og kulturelle arangementer i selve Aarhus og rundt i Region Midtjyllands 19 kommuner.

Forestillinger, kunstudstillinger, gastronomiske events og alt der imellem. Men hvad har aarhusianerne planer om at opleve i kulturåret 2017? Vi spurgte fire på gaden i Midtbyen.

Louise Hougaard, 38 år:

Louise Hougaard, 38 år.
Foto: Boll Ivan Riordan

Louise Hougaard, 38 år.

»Jeg ved det ikke. Jeg har fået programmet og kigget lidt i det, men ikke valgt noget ud endnu«.

»Jeg tænker, at der kommer rigtig mange mennesker og et kaos til åbningen, og det kan være lidt skræmmende, hvis man har børnene med. Derfor vil jeg hellere vente lidt«.

»Programmet ser virkelig ambitiøst ud, og det er rigtigt fedt, at der også er arrangementer på skolerne ude i forstæderne«.

Inge Struck Jørgensen,74 år:

Aarhus Voxpop, Inge Struck Jørgensen
Foto: Boll Ivan Riordan

Aarhus Voxpop, Inge Struck Jørgensen

»Jeg skal i første omgang opleve åbningsceremonien, hvor jeg har været med til at male nogle af bådene. Jeg har også planer om at se danseforestillingen ’Tree of Codes’ i Musikhuset. Og så skal jeg rundt i byen og opdage, hvad der sker«.

»Jeg er en kulturfreak. Jeg er sådan en, der pakker rygsækken og rejser ud i verden. Derfor glæder jeg mig også meget til de mange kulturarrangementer i 2017. Det her er jo bare endnu ting i Aarhus, for der sker i forvejen virkelig meget i byen«.

Robert Wood, 54 år:

Aarhus Voxpop, Robert Wood
Foto: Boll Ivan Riordan

Aarhus Voxpop, Robert Wood

»Jeg har ikke tænkt mig at deltage i noget af det. Det handler for lidt om Aarhus. Alle de lokale kunstnere, jeg kender, får intet ud af det her. Jeg forstår heller ikke, hvorfor direktøren skal være en englænder«.

»Godsbanen, som er et fantastisk kulturelt område i Aarhus, bliver for eksempel sløjfet, når året er omme. Det giver ikke mening. Selvfølgelig skal det handle om europæisk kultur, når det er den europæiske kulturhovedstad, men det bør handle mere om Aarhus og Danmark, end det gør«.

Max Tellefsen, 21 år:

Max Tellefsen, 21 år.
Foto: Boll Ivan Riordan

Max Tellefsen, 21 år.

»Jeg ved det ikke endnu. Det er først lige gået op for mig, at det begynder nu. Men jeg glæder mig meget til åbningsceremonien. Jeg har hørt, at det er ham, som stod for åbningen af OL i Sydney, som har lavet showet. Det bliver sikkert vildt og med en masse farver«.

»Jeg har lagt programmet til side, og jeg kan forestille mig, at der sker en masse på ARoS, som jeg skal se, for jeg er meget kunstinteresseret«.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • 
  Folkemødet åbner. Statsminister Lars Løkke Rasmussen holder tale. Winni Grosbøll Borgmester. 
Christian Falsnæs performenskunstner får publikum sat i gang.

  Du lytter til Politiken

  14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!
  14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!

  Henter…

  Kristian Madsen og Amalie Kestler udpeger ugens vigtigste politiske begivenheder. Om regeringsdannelse og om Toga Vinstue. Og møder de politikere, som ellers burde bruge tiden på at danne en regering. Samt en der gik, og en der kom.

 • Du lytter til Politiken

  13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...
  13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...

  Henter…

  I dag begynder fire dage med Folkemøde på Bornholm - uden den slags debatter, der normalt vækker de store følelser. På Folkemødet diskuterer man De Store Ting. Alt det, som det organiserede Danmark synes er væsentligt at snakke om. Men hvad er dét så?

 • 15.000 mennesker er ansat til at gennemse det indhold, som Facebook vil skåne sine brugere for – videoer af mord, henrettelser eller mishandling af børn. Men hvem er de mennesker, der hver dag renser ud i internettets allermørkeste sider? Politiken har fulgt to af dem. ​

Forsiden