Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Lotte Folke Kaarsholm græd mange tårer, da Leonard Cohen døde.
Foto: Agnete Schlichtkrull/DR

Lotte Folke Kaarsholm græd mange tårer, da Leonard Cohen døde.

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Ugens kulturforbruger elsker rød løber-drama og Leonard Cohen

Lotte Folke Kaarsholm, 41 år, er ny 'Deadline'-vært på DR 2 og ugens kulturforbruger.

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Hvilken musik hører du i øjeblikket?

»Den ene, jeg vil nævne, er den hypede pianist Daniil Trifonov. Han er en ny stjerne, som eksploderede sidste år med et album, hvor han spiller sygt svære Franz Liszt-etuder. Med Liszt kan det blive ekstremt og slå over i blær med for meget bling og triller, men inde bagved er der virkelig smuk musik. Og så går jeg og genhører en masse Leonard Cohen, for jeg elsker ham så meget, at jeg næsten ser ham som en ven. Han var den, jeg græd over, af alle dem, der døde sidste år. Jeg går og snakker med ham og prøver at forlige mig med, at han er væk«.

Hvornår var du senest i teatret?

»Det er simpelthen så lang tid siden, men jeg kan fortælle om noget, jeg lige har bestilt billetter til, nemlig ’Race to Zero’ på Sort/Hvid. Det handler om, hvordan algoritmer er begyndt at påvirke vores alle sammens liv. Det er ret eksperimenterende med lyd og performance. Jeg er vild med, at teatret tager et begreb som algoritmer op og omsætter det til kultur«.

Hvilken film har du senest set i biografen?

»Den sidste, jeg har set, var en dokumentar, der hed ’Haunted’ af den syriske instruktør Liwaa Yazji. Den skildrer mennesker i deres hjem, mens krigen rykker tættere på, og de prøver at finde ud af, om de er nødt til at rejse. Jeg så den sammen med syrere, der havde været igennem det selv, og de sad og tudbrølede og blev bragt tilbage til den situation, hvor man skal sige farvel til sit hjem. Det gjorde et kæmpestort indtryk på mig«.

Leonard Cohen var den, jeg græd over, af alle dem, der døde sidste år

Hvilken bog har du senest læst?

»Jeg lige læst den svenske bog ’Framtidsstaden’ af Lars Åberg. Han er sådan en ældre malmøbo, der har skrevet et langt essay baseret på en masse reportager, research og interviews om det, han oplever som en by, der er gået i stykker under vægten af indvandring, flygtninge, en for ung befolkning og en velfærdsindsats, der har spillet fallit. Det er ret sort, men ret spændende, fordi han behandler indvandring og globalisering ud fra at være på et sted og se, hvad store systemiske bevægelser gør ved det«.

Hvilken koncert var du senest til?

»Autechre i Koncerthuset! Det var den vildeste koncert. Ét var det, de spillede, men det magiske var, at de slukkede alt lyset. Der var buldermørket, og man kunne ikke engang tænde sin telefon, for det ville ødelægge oplevelsen for de andre. Det skabte en koncentration og en tilstedeværelse, som jeg ikke kan huske, jeg har haft i årevis. Oplevelsen udpegede den splittelse med second screens og multitasking, vi konstant befinder os i. At vi glemmer at leve i øjeblikket, men laver en repræsentation. Det var så simpelt og effektivt. Jeg var helt rundt på gulvet bagefter«.

Hvilket tv-program har gjort indtryk på dig for nylig?

»Helt klart Trumps indsættelse. Det var vildt godt tv. Der var real time-drama i den tale, han holdt, men det var lige så meget det drama bagom, der fængede. Det med, at ham og Melania ikke rører hinanden, mens Obamaerne rører hinanden hele tiden, hvordan Trump kort hilser på veteranen Bob Dole, der sidder i kørestol, mens Obama tager sig god tid. Jeg elsker den slags rød løber-drama«.

Hvad har været din største kulturoplevelse i år?

»At besøge Harry Potter-filmstudierne i London med min datter. Vi er på bog fem, og selv om jeg er en skeptisk litterat, der aldrig hare gidet at læse fantasy, er jeg vildt imponeret over det storværk, det er«.

Hvilken hjemmeside bruger du meget tid på?

»Jeg har opdaget Mubi.com, hvor man kan streame den slags smalle film, som man ellers ville se i Cinemateket. Her er udvalget kurateret for mig, så det ikke bliver en lunken ubegrænsethed«.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden