Få avisen leveret hele julen: 15 aviser for kun 199 kr.

Test af eBook.
Foto: Jacob Ehrbahn

Test af eBook.

Kultur

Udlån af e-bøger ramt af fald: De store forlag holder deres titler fra eReolen

Det er på et år sket et markant fald i udlånet af e-bøger på bibliotekernes eReolen. Brugen af e-bøger falder globalt, men også de store danske forlag har et ansvar for udviklingen. Det mener formand for eReolen, Jakob Heide Petersen.

Kultur

Det generelle fald i brugen af e-bøger rammer også bibliotekernes eReolen. I december var udlånet markant under udlånet et år tidligere.

Faldet er fortsat ind i 2017, og selv om nedgangen i januar ikke var så voldsom som i den foregående måned, er der alligevel tale om et pænt fald. Udlånet faldt fra 103.948 i januar sidste år til 94.184 udlån i januar i år. Det viser en ny opgørelse, som Mediawatch bringer.

Ifølge Jakob Heide Petersen, formand for eReolen, er der to årsager til faldet. Den ene er, at flere af de store forlag stadig holder deres titler ude af eReolen.

Den anden er, at der på globalt plan ses en generel nedgang i brugen af e-bøger.

Udlånet af lydbøger klarede sig nogenlunde igennem 2016, som var et år, hvor lydbøger generelt oplevede et boom. Men i de sidste måneder af 2016 måtte eReolen dog også notere faldende udlån af lydbøger.

De nyeste udlånstal for lydbøger fra januar i år viser ifølge Mediawatch på ny en fremgang. Den er mikroskopisk, men den er der. 138.252 udlån mod 136.697 i januar 2016.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce