Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Andreas Jessen har for nylig læst 'Den lille prins' højt for sin søn.
Arkivfoto:: Mogens Flindt

Andreas Jessen har for nylig læst 'Den lille prins' højt for sin søn.

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Ugens kulturforbruger: Jeg faldt engang i søvn i Metropolitan Opera

Andreas Jessen er 27 år og skuespiller. Han spiller en af hovedrollerne i TV 2 Charlies nye successerie 'Mercur', som med 621.000 seere af første afsnit er kanalens mest sete udsendelse nogensinde. Her fortæller han om sit kulturforbrug.

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Hvilken musik hører du i øjeblikket?

»Jeg lytter meget til Bon Ivers seneste album ’22, A Million’. Siden han lavede ’For Emma, Forever Ago’ har jeg været vild med ham. Han er god til at skabe universer. Både med sine tekster og rent musikalsk. Han skaber billeder og stemninger i mig. Det klæder ham samtidig, at han har fået flere elektroniske elementer ind på sin nye plade«.

Hvornår var du senest i teatret?

»Det var jeg for et par uger siden. Jeg så ’Helligtrekongersaften eller hvad vi vil’ på Det Kongelige Teater. Det er en komedie, og den var sjov, hvilket jo er ret afgørende. Samtidig var den enkel i sin scenografi og opsætning. Det gav plads til, at skuespillerne kunne stråle. Og det gjorde de. Søren Sætter Lassen gør det fantastisk i rollen som Malvolio«.

Hvilken film har du senest set i biografen?

»’Underverden’. Jeg havde høje forventninger, fordi den havde fået så flotte anmeldelser, men de blev indfriet. Det er en actionfilm, som har internationalt niveau i modsætning til meget andet, man har set herhjemme i samme genre. Den løfter barren for, hvad man kan inden for rammerne af et lille budget. Hele det visuelle udtryk er enormt flot«.

Hvilken bog har du senest læst?

»Jeg har for nylig læst ’Den Lille prins’ højt for min søn. Det er en bog, der skaber særlige billeder inden i mig om barndommen. Og om at vokse op. Jeg fik den oprindelig af en lærer på skuespillerskolen, da min søn blev født i 2014. Samme år døde min far. Der skete virkelig meget det år, og jeg endte med at lave en soloforestilling på tredje år på skolen, der tog udgangspunkt i bogen. Derfor skulle min søn også have den at høre«.

Hvilken koncert var du senest til?

»Jeg var inde at se Gulddreng i Vega. Det var mest, fordi min ven Mohamed Ahmed eller ’Skinz’, som han kalder sig, skulle varme op. Publikum var en meget sjov blanding af unge og en del forældre, som sikkert var med deres børn til koncerten«.

Hvilket tv-program har gjort indtryk på dig for nylig?

»’52 dage som hjemløs’ på DR1. Programmet giver et råt indblik i, hvordan det er at være hjemløs i København. De hjemløses historie er ikke blevet fortalt ordentligt, men det bliver den her. Man møder hjemløse, som man aldrig ville tro var hjemløse, hvis man mødte dem på gaden. Og så er det bare et fedt koncept, at journalisten går hele vejen og prøver at leve som hjemløs«.

Hvad har været din største kulturoplevelse i år?

»Det må være Neil Young på Roskilde Festival, selv om det var sidste år. Jeg har lyttet til hans musik i mange år, og det var en stor oplevelse endelig at se ham live. Og så spillede han i tre timer«.

Hvilken hjemmeside bruger du meget tid på?

»Jeg har ikke et fjernsyn, så jeg ser mange dokumentarer og underholdningsprogrammer på dr.dk. Jeg bruger også meget tid på HBO«.

Hvilken kulturoplevelse følte du, at du spildte tiden på?

»Red Hot Chili Peppers på Roskilde Festival var en kæmpeskuffelse. Jeg havde forventet mere energi og tilstedeværelse. De var bare blevet gamle«.

Hvilken kulturoplevelse er du ked af, du gik glip af?

»Jeg troede, jeg skulle se Bon Iver i Den Grå Hal, men de aflyste. Det er jeg ked af. Generelt ser jeg dårlig til at være opdateret på, hvad der sker. Forleden åbnede jeg min Snapchat og opdagede, at alle mine venner var inde at se Drake. Det gik forbi min næse«.

Hvilken kunstart gider du ikke bruge tid på?

»Opera har aldrig fanget mig. Jeg faldt engang i søvn i Metropolitan Opera i New York. Det taler vist for sig selv. Men det kan være, det kommer med tiden«.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden