Fem nye ’rigtige mænd’ – fra venstre Rasmus, Julle, Flemming, Thomas og Krabbe – har meldt sig til anden sæson af DR’s livsstilsprogram.
Foto: MakeItBee

Fem nye ’rigtige mænd’ – fra venstre Rasmus, Julle, Flemming, Thomas og Krabbe – har meldt sig til anden sæson af DR’s livsstilsprogram.

Kultur

Tv-anmeldelse: Tv om tykke kan faktisk være fedt fjernsyn

De fem håndværkere i DR's 'Rigtige mænd' er fredelige gladiatorer for sundhed og slankhed.

Kultur

Ifølge Shakespeare ville Julius Cæsar helst se fede mænd omkring sig. De tynde, det var dem med knive i ærme og toga. Og romerne var vel uden for militæret som latinere på en federe jord end den græske langt mere velnærede og vægtfyldige. Men det er det græske ideal, som ideologisk hersker i dag i den vestlige verden og omegn. En sund sjæl i en sund – og slank – krop. Fedme optager os som folkesygdom, og på fjernsynet er der det ene program efter det andet om de tynde kontra de tykke.

På den baggrund er DR’s ’Rigtige mænd’ en succes. Så stor, så der måtte komme en toer, som sågar om en måneds tid får deres egen bog. Om anden og mere sund mad end de søde og sure sager med pølse og fritter, som rigtige mænd klart snart forsager.

I hvert fald hvis det står til træneren og coachen Jacob Søndergaard, selv noget af en drengerøv og rigtig mand, som selvfølgelig mødte det nye hold i første afsnit som musketer med kappe på skulder og kårde i hånd. Han er en sympatisk gevinst for udsendelsen. Thi til forskel for mange andre sundhedsdomptører spiller han ikke oversergeanten, der hundser med basserne, men småsolidariserer snarere med deres livsstil på fastfood og frituremad. Selvfølgelig med den dagsorden om i stedet at guffe glidebanesovs over burgeren at gafle sol over Gudhjem samt at blive udsat for diverse strabadser, som giver muskler og flad mave i stedet for dunk og deller. Og alle fem håndværkere er med på den. Fiskefrikadeller i stedet for fadbamser og rigelig med motion og ikke drøne med motoren ned til tanken og en fransk hotdog.

Apropos gamle Rom så er det just den form for hujende og mandfolkelig underholdning, som i sin tid blev vist i Colosseum. Nuvel, slet ikke blodig og brutal med tommelfingeren op og ned. Disse rigtige mænd er fjernsynets fredelige gladiatorer, som om onsdagen underholder den spægende middelklasse, mens den snupper en skive speltbrød og en kop lindete. Prægtige og runde mænd fra provinsen, som både lever op til, at fyldige mænd er mere frejdige end andre og nu så betaler prisen for frejdigt at spise forkert.

Vi vil imidlertid gerne beholde deres rummelighed. Fortyndet, så de ligner os selv, jeg griber nu i egen barm, omkring bukselivet. Bortset fra deres mad synes alle fem på forhånd at have en glad livsstil. Gift, så er det med søde koner; ungkarl, så er der gode venner. For så vidt burde denne levemåde blive en reflekterende eftertanke for den narcissistiske middelklasse, der allerede har smidt adskillige kilo. Kanske uden at overveje, hvad der mon røg med ud?

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce