Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Karla Rosendahl Rasmussen går for tiden på skuespillerlinjen på Den Danske Scenekusntskole.

Karla Rosendahl Rasmussen går for tiden på skuespillerlinjen på Den Danske Scenekusntskole.

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

»Når Joni Mitchell synger, er det, som om hun taler direkte til mig«

Skuespiller Karla Rosendahl Rasmussen skal spille med i den kommende opsætning af 'Skam' på Aveny-T, hvorfor hun blandt andet bruger meget tid på at se den norske serie på nettet. Hun fortæller her om sit kulturforbrug.

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Hvilken musik hører du i øjeblikket?

»For tiden hører jeg vildt meget Joni Mitchell, som jeg lige har opdaget. Og det er måske nok lidt sent, for man kunne jo også have hørt hende, da man var 14. Det gjorde jeg så bare ikke. Det var faktisk the magic of Spotify, som sendte hende i mit retning – en anbefaling skabt ud fra noget andet, jeg havde lyttet til, og som så viste sig at være helt rigtig. Når Joni Mitchell synger, er det, som om hun taler direkte til mig. Og jeg får lyst til at synge det hele selv, tage de ord, hun synger, i min mund. Hun er for vild til at forny sig, forandre sig, til at frasere og improvisere. Min yndlingssang er ’You Turn Me On I’m A Radio’«.

Hvornår var du senest i teatret?

»I går. Jeg så ’Status’ på Husets Teater, hvor min klasselærer på teaterskolen, Morten Burian, spiller over for Tammi Øst. Hun spiller den kvindelige hovedrolle, og han spiller så alle de andre roller – både mænd og kvinder, unge og gamle. Og det var så sjovt at se ham lige tage en paryk på eller en ny trøje, eller en hat eller en falsk mave, og skifte stemme og så være helt ny. Han var ikke karikeret, men udnyttede alligevel al den morskab, der kan ligge i at skulle spille så mange forskellige roller med så enkle virkemidler«.

Jeg så for nylig en blokfløjtespiller optræde, og jeg kunne ikke lade være med at grine

Hvilken film har du senest set i biografen?

»I påsken var jeg hjemme i Nordjylland og så ’Dyrene i Hakkebakkeskoven’ med min nevø og niece. Så sad vi der i Aars Teaterbio, en lillebitte biograf med plads til måske 30 mennesker, og sang med på alle sangene sammen med de andre, der var der, fordi vi simpelthen ikke kunne lade være. Jeg kommer fra en lille by i nærheden, der hedder Haubro. Eller egentlig kommer jeg fra et sted, der hedder Mosbæk, som er endnu mindre. Jeg ved ikke engang, om det er en by, faktisk, men det er et sted. Og dér er jeg fra«.

Hvilken bog har du senest læst?

»’Hej Sol Fuck Love ’, en digtsamling af Tine Høeg om et break-up og om alt det reboundsex, hun får bagefter. Virkelig fin og ærlig. Og totalt, som det er«.

Hvilket tv-program har gjort indtryk på dig for nylig?

»Tv-serien ’Girls’ fra HBO. Det er bare en fucking sej serie. Med Lena Dunham i spidsen – som ikke ligner en kvinde fra reklamerne – har den været med til at rykke ved folks opfattelse af kropsidealer. Samtidig er det vildt, hvor meget folk har talt om, at Lena Dunham har en mærkelig krop. For vi har jo alle sammen mærkelige kroppe. Vi har så bare valgt, at der er én type krop, som er flot lige nu. Og den har hun ikke«.

Hvad har været din største kulturoplevelse i år?

»At læse ’Det Tredje Riges frygt og elendighed’ af Bertolt Brecht, som vi er ved at sætte op på min skole. Jeg spiller en jødisk kvinde under Anden Verdenskrig, som må flygte, og det stof gør kæmpe indtryk på mig. Også fordi det er så pinligt aktuelt. Den retorik, der var dengang, går igen i dag i indvandrerdebatten, og det er skræmmende«.

Hvilken hjemmeside bruger du meget tid på?

»Skam.p3.no, hvor de lægger små klip fra ’Skam’ ud i realtid. Et af de sidste klip var med den muslimske pige Sana, der står til en fest og skal bede. Supersmukt«.

Hvilken kulturoplevelse er du ked af, du gik glip af?

»’Erasmus Montanus’ på Aarhus Teater. Folk siger, at det var årtiets, århundredets, forestilling, at den fornyede teksten. Scenografien ser også helt vild ud. Den er skabt af Ida Grarup Nielsen og David Gehrt, som lige er gået ud af min skole«.

Hvilken kunstart gider du ikke bruge tid på?

»I mit fag skal man være åben, for noget umiddelbart kikset kan også være givende. Jeg så for nylig en blokfløjtespiller optræde, og jeg kunne ikke lade være med at grine, for det er så løjerligt et instrument, og så stod hun der og tog det så superalvorligt, med sådan et virkelig koncentreret udtryk i ansigtet. Det blev bare en virkelig stor oplevelse.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden