Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Foto: Jens Lindhe

Foto: Jens Lindhe

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Observationslisten: ’Hva drikker Møllr’-siloen i København er klar til aflevering

Fremtidsopera i Malmø, et portræt af en balletdanser eller en film om rumænsk korruption? Politikens anmeldere fortæller, hvad de vil holde særligt øje med i den kommende uge.

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Film: Prøven

Ken Loach vandt i 2016 Guldpalmen i Cannes, men flere havde gerne set den gå til rumænske ’Prøven’ og Cristian Mungiu, der fik prisen som bedste instruktør. ’4 måneder, 3 uger og 2 dage’ placerede i 2007 Mungiu forrest i den rumænske filmbølge. Nu er bølgen taget af, men Mungiu forblevet som en markant europæisk filmstemme. ’Prøven’ analyserer korruptionen, der gennemsyrer alt i Rumænien, men gør det ud fra komplekse familierelationer.

Biografpremiere 11. maj

(Kim Skotte)

Opera: Aniara. Malmø Opera

’Figaros bryllup’ kan man altid opleve. Men på torsdag og til og med 7. juni har man chancen for at lade sig suge tilbage til fremtiden, når operaen i Malmø opfører svenske Karl-Birger Blomdahls ’Aniara’. Operaen er en futuristisk nyklassiker fra 1959, der udspiller sig i et rumskib på vej væk fra en ødelagt Jord. Kursen er sat mod Mars. Men noget går galt, og når operaen er færdig, ligger tilskuerrummet hen i mørke efter en oplevelse, der mikser hardcore 1950’er-modernisme med jazz og elektronisk musik.

Premiere 11. maj

(Thomas Michelsen)

Teater: Svaneblod. Republique

Hvad får man, hvis man lader den vildt talentfulde skuespiller Olaf Højgaard lægge krop og stemme til den vildt verdenskendte balletdanser Erik Bruhn (1928-86)? »En flot orkestreret præstation«, »en smertelig fortælling, »et mesterligt skuespil«. ’Svaneblod’, der fra næste uge kan ses på Republique, har allerede spillet på Svalegangen i Aarhus, og med fine, fine anmeldelser til følge. Tomas Lagermand Lundme står for teksten, mens saxofonisten Mads Ole Rode Erhardsen skaber underlægningen til dette musikdramatiske stjerneportræt af et kunstnerliv, der nok nåede stjernerne, men også kostede blod.

9.-19. maj

(Per Theil)

Kunst: Socle du Monde 2017. Heart

’Socle du Monde’ er med sine 15 år Danmarks ældste biennale for international samtidskunst. De 60 kunstnere, der medvirker, går mere eller mindre i dialog med Piero Manzoni, kunstneren bag Heart’s nok mest berømte kunstværk, ’Socle du Monde’. Det er en sokkel, hvis titel står på hovedet, m.a.o. er selve værket hele verden. Men hele Herning har også stået på hovedet for at få denne store udstilling op at stå.

Til 27. august

(Peter Michael Hornung)

Beat: Allan Olsen: Hudsult

For fire år siden kaldte Allan Olsen sit album ’Jøwt’, vendelbomål for ’fedt’. ’Jøwt’ kunne til at begynde med kun købes nordenfjords. Men blev en tordnende succes i hele landet. På sit første album siden har den folkmusikalske frederikshavner med de krasse observationer valgt titlen ’Hudsult’, en betegnelse for (især ældre) menneskers mangel på fysisk kontakt. Det er ikke så indforstået, men temaet antyder, at poesien og sangene formentlig ikke er blevet mindre barkede og relevante i mellemtiden.

Udkommer 13. maj

(Simon Lund)

Arkitektur: The Silo

Den første etape af Nordhavn nærmer sig sin afslutning, og det er forbundet med en vis spænding og forventning, når tegnestuen Cobe i næste uge afleverer Batman-bygningen The Silo til bygherren Union Holding. Det er den høje af de to tidligere DLG-siloer, bedre kendt som ’Hva drikker Møllr’-siloen på grund af streetart-inskriptionen med et inciterende manglende e, der i mange år prægede toppen af bygningen. Også ombygningen bliver højdepunktet, både fysisk og økonomisk, i den nye bydel.

Indvielse i løbet af næste uge

(Karsten Ifversen)

Tv-serie: I Love Dick. Amazon Prime

På papiret ser det fremragende ud. Jill Soloway stod bag en af årtiets bedste tv-serier med ’Transparent’ om en transpersonlig far og hans dysfunktionelle familie. Og i tv-serien ’I Love Dick’ har hun fået nye sammenstød mellem kønskategorier og dissiderende passioner at arbejde med, når hun bl.a. instruerer Kevin Bacon i dramatiseringen af Chris Kraus’ roman, der for nylig fik 6 hjerter her i avisen.

Premiere 13. maj

(Joakim Grundahl)

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden