Foto: Nolis Anderson via AP
Kultur

5 sange lige nu: Hiphoppen bobler i solen og discofester i fortiden

Der er nye danske sommersange med dryp af melankoli og spøgelser fra Twin Peaks mellem de 5 sange, Simon Lund mener, du skal høre lige nu.

Kultur

1. Chance the Rapper: They Say (prod.: Kaytranada).

Det stak af på den mest forrygende måde, da Chance the Rapper og produceren Kaytranada fandt sammen på ’All Night’ og tog Chances album ’Coloring Book’ ud af kirken og kørte hen på den nærmeste natklub.

Nu har Kaytranada præsenteret et nyt samarbejde mellem to af amerikansk hiphops mest opfindsomme stemmer lige nu.

I radioshowet ’Beats 1’ spillede Kaytranada 'They Say’, hvor Chance the Rapper wonky slingrer videre ud i den brændende sommersol. Med en lille drillende melodi på læberne.

3. Chromatics: Shadow.

Da ’Twin Peaks’ gjorde comeback på skærmen i løbet af ugen, vendte også de drømmepoppede amerikanere i Chromatics tilbage i den musikalske æter.

De optrådte i Twin Peaks Bang Bang Bar med ’Shadow’, en hypnotisk hyldest til Julee Cruise og David Lynchs ’Blue Velvet’. For tredje år i træk forlyder det, at albummet ’Dear Tommy’ er på vej – med ’Shadow’ på tracklisten.

4. Marvelous Mosell: Antikommerciel masseappel.

Kasketten sidder sidelæns på mageløse Mosell, bøllehatten bærer Tue Track som ingen anden i dansk hiphop, og beatet diskodanser ud af en fjern fortid af strygere og mellemgulvsbas.

Danmarks bedste retrorapper er tilbage. I ordsteppende storform og charmen intakt: »Kan man ikke længere gå farverigt klædt/ med bar mave uden at blive ædt?«.

5. Danoir: Netflix & Chill.

Hvis du er for gammel til at vide, hvad betyderer der lektioner i ungdommelig sødme og grynet hverdagsrealisme hos den nye danske popduo Danoir.

Uden at gøre det sværere, end det er, giver Mikael Wolfson og Ida Skriver et crash-kursus i tømmermænd og overlevelse på en let antændelig sommersang. Den føles i sig selv læskende som lemonade.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Overgreb i Guds navn
  Hør podcast: Overgreb i Guds navn

  Henter…

  I morgen byder pave Frans flere end 100 højtstående biskopper fra hele verden velkommen til topmøde i Vatikanet. Emnet øverst på dagsordenen er seksuelle overgreb mod børn begået af katolske præster. Men kan paven forhindre flere overgreb? Og er der overhovedet en fremtid for den katolske kirke?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?
  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?

  Henter…

  I aftes udkom årets store madbibel - Michelin-guiden 2019. Michelin har været den højeste kulinariske smagsdommer i en tid, hvor madkultur er blevet en international megatrend, og kokke er blevet rockstjerner. Men er stjernerne lige så vigtige pejlemærker, som de har været?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?
  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?

  Henter…

  Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump? Klaus Riskær er tilbage på avisernes forsider. Han rejser sig altid igen, uanset om han går konkurs, bliver ekskluderet eller sat i fængsel. Og nu stiller han op til Folketinget. Men hvad driver ham? Og kan det passe, at han i dag er mere til klima og social retfærdighed end til utæmmet kapitalisme? Eller er han – som nogle mener – det danske svar på Donald Trump?

Forsiden

Annonce