Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Foto: Rumle Skafte
Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Ugens kulturforbruger: »Jeg elsker ’Den korte radioavis’. Det er skarp satire, der tenderer til at gå over stregen«

Benjamin La Cour er 28 år. Arbejder som scenograf og uddannet i Theatre Design på NYU Tisch, Design for Stage and Film i 2015. Modtager af Talentprisen ved Årets Reumert for sin scenografi til 'Klokkeren fra Notre Dame - The Musical' på Fredericia Teater.

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Musik

Nick Cave: ’Skeleton Tree’
»Det er utroligt stærkt, Nick Caves album ’Skeleton Tree’ fra 2016, et album, der udkom kort tid efter, at han havde mistet sin søn. Han er blevet mørkere i tonen, og nogle af teksterne er nærmest gudsbespottende. Og så kommer man næsten i ekstase af at lytte til det. Der er en gennemgående samhørighed og tone i hans musik, især på ’Skeleton Tree’, men også i ’Push the sky away’ fra 2013, som er fantastisk og også meditativt at lukke øjnene og lytte til«.

Teater

Republique: ’Festen’

Foto: Per Morten Abrahamsen

»Det sidste, jeg har set, som er værd at tale om, er ’Festen’ på Republique. Det er madteater og iscenesættelse med mad, som fungerer rigtig godt. Den eneste lille disharmoni var, at maden var så god, at det nærmest tog fokus fra, hvor grum historien er. Historien kunne godt have været serveret så voldsomt, at du ikke ville have lyst til at spise maden. Bortset fra det var Stina Ekblad imponerende i rollen som moren Else. Hendes nedtonede, mutte spil, som ender i tårer med en forpint mine, var fantastisk, og hun var højdepunktet for mig den aften«.

Film

’Get out’ af Jordan Peele

Foto: Universal Pictures/AP

»Den overrasker hele filmen igennem. Den sætter et scenarie op, som føles virkeligt og troværdigt, indtil den drejer halsen om på sit eget scenarie og trækker dig dybere og dybere ind i en helt absurd verden. Filmen forsøger også at gøre op med racepolemikken i USA og viser en række hvide mennesker fra deres absolut værste side og med en falsk åbenhed, der minder om Mark Rydens billeder: Først virker de uskyldige, indtil du opdager, hvad der rent faktisk sker på billederne, og finder ud af, at det er de slet ikke«.

Bøger

A. Roger Ekirch: ’At Day's Close’
»Den har stået på min hylde i alt for lang tid, men for tre uger siden gik jeg i gang med at læse ’At Day’s Close: Night in Times’s Past’, som jeg fik i gave af min gamle lærer i USA. Det er en blanding af fiktion og historie og bedst beskrevet som en antropologi over skyggeriget. Den handler om de ting, der foregik i skyggerne, før vi fik elektricitet. Det er en sjov genre, der blander fiktionen med virkeligheden og også bruger digte og billeder igennem fortællingen«.

TV-serier

Netflix: ’House of Cards’
»Jeg har lige ædt den seneste sæson af ’House of Cards’, som pludselig er blevet potent igen, efter at den var blevet lidt dvælende. I sæson 5 får vi kulminationen på og konsekvenserne af Frank Underwoods og Doug Stampers gøren og laden i de sidste sæsoner. Det ender i nogle afsløringer og gør plads til en længe ventet åbning for Claire Underwood – og så har jeg vist ikke afsløret for meget«.

Radio

Radio24syv: ’Den korte radioavis'

Arkivfoto: Joachim Adrian

»Jeg elsker ’Den korte radioavis’. Det er skarp satire, der tenderer til at gå over stregen – og nogle gange også gør det. Det er jeg vild med. Og så er de dygtige til at lave nogle story lines, som strækker sig over flere afsnit, så der bliver tilføjet et ekstra element«.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden