Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Foto: Amalie bruun
Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Ugens kulturforbruger: »Jeg vil helst ikke forurenes af alt for meget moderne musik«

Amalie Bruun er 32 år. Hun laver musik under navnet Myrkur. De debuterede i 2014 med ep’en ’Myrkur’ og udgav i 2015 albummet ’M’. Albummet ’Mareridt’ udgives til efteråret. På lørdag spiller Myrkur på rock- og metalfestivalen Copenhell.

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Musik

Lockrop & Vallåter

»Svensk folkemusik og såkaldte vallåtar, lokkeråb kaldes de også, lytter jeg meget til for tiden for at komme ind i stemningen og lyden, til jeg selv skal spille koncert. Jeg vil helst ikke forurenes af alt for meget moderne musik. Lokkeråbene er ældgamle teknikker, som især blev brugt i den svenske bondekultur, når bønderne skulle kalde på deres kvæg. Dyrene reagerer på de højfrekvente melodier, som der ligger meget intention bag. Det er en fed øvelse for mig og noget, jeg også bruger i min sangskrivning«.

Foto: Costin Radu

Teater

Operaen på Holmen: ’Svanesøen’

»Jeg så ’Svanesøen’ i operahuset i 2016. Jeg elsker ballet og har selv danset tidligere. At gå i balletten er blevet noget, jeg gør meget med min mor. Hver jul ser vi ’Nøddeknækkeren’, og når vi rejser, går vi også i balletten. Ud over de dygtige dansere lagde jeg især mærke til kostumerne denne gang – jeg har set ’Svanesøen’ mange gange efterhånden. Kostumerne var lavet af Mia Steensgaard. Jeg skrev faktisk og spurgte, om hun ville lave en kjole til mig, men svaret var noget i retning af: »Jeg tror ikke, du har råd til mig«. Ha, ha. Ej, hun sagde det meget pænt og tilbød også at hjælpe mig med at finde en anden, der kunne lave noget lignende til mig«.

Bøger

Mary Ann Mattoon: ’Jung and the Human Psyche’

»Romaner er jeg dårlig til at få læst. For tiden læser jeg en fagbog om den schweiziske psykiater Carl Jung. Min mor er psykolog, jo, så det har smittet lidt af på mig. Jeg er meget interesseret i psykologi, selvom jeg også tager afstand fra det, fordi vi mennesker egentlig bare burde gå ud i skoven og save i noget træ nogle gange i stedet for at sidde og snakke«.

Koncerter

Global: Vikings on Tour

»Jeg går til rigtig mange koncerter. Især efter at jeg selv er begyndt at spille musik, er jeg blevet bedre til det, hvilket er underligt. Jeg tror, det er, fordi jeg synes, det er sjovere og mere inspirerende nu. I lørdags var jeg til Vikings on Tour på Global på Nørrebro i København, hvor de tre danske bands Songleikr, Virelai og Asynje spillede. Og så var der en finsk pige, Päivi Hirvonen, der var fuldstændig bananas, som spillede på forskellige strengeinstrumenter og sang eller nærmest jodlede gamle runesange«.

Foto: Pulse Films

Film

Cinemateket: ’The Witch’

»I Cinemateket så jeg for nylig gyserfilmen ’The Witch’ fra 2015, selvom jeg allerede havde set den på Netflix. Jeg ville gerne opleve soundtracket på gode højtalere. Filmen er også visuelt enormt flot. Jeg går ikke så tit i biografen, men for nylig har jeg, lidt sent, opdaget, at de også screener gyserfilm, musikdokumentarer og andre ældre og fede film«.

TV

DR: ’Alene i vildmarken’

»’Alene i vildmarken’ var ret fedt, selvom der var stor forskel på deltagernes survival skills. Jeg elsker frilufts- og survivalprogrammer, følger instagramkontoer og ser YouTube-videor om emnet, fordi jeg selv godt kan lide at gå ud og sove i skoven. Og man lærer rent faktisk noget af den type programmer«.

Radio

DR: P6 Beat

»Det var ærgerligt, at ’Sort Søndag’ røg i svinget på DR’s P6 Beat. Det var ellers meget sejt, at der var en dansk radiokanal, der i det mindste spillede lidt metal og havde lov til at spille alle former for metal, skrigevokaler og blastbeats for eksempel og ikke bare hård rock. Ellers er jeg mest til taleradio, hvor jeg slipper for musikken og værter, der sidder og ævler om ingenting. Hvis jeg vil høre folk ævle om ingenting, sætter jeg mig på en café«.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden