Få avisen leveret hele julen: 15 aviser for kun 199 kr.

Krisitian von Hornsleth sælger hjemløse i London for 210.000 kroner.
Foto: MUNCH IDA

Krisitian von Hornsleth sælger hjemløse i London for 210.000 kroner.

Kultur

Køb en hjemløs: Dansk kunstner skaber forargelse i britiske medier

Den danske provokunstner Kristian von Hornsleth har sat en række hjemløse til salg som en slags virkelighedens Pokémon Go

Kultur

Kristian von Hornsleth har lavet et nyt kunstprojekt, der vækker opsigt og forargelse i London. Han sælger hjemløse, som ejeren så kan følge i en eksklusiv app, der gør den hjemløse til en slags virkelighedens Pokémon Go eller Tamagotchi.

Det koster omkring 210.000 kroner at få sin egen hjemløse. Men så kan ejeren til gengæld ikke blot følge den hjemløse 24 timer i døgnet, men får også også et portræt i guld af sin hjemløse.

Projekter er omtalt i en række britiske medier, hvor det bliver udsat for kritik fra en af Londons største hjælpeorganisationer for hjemløse, Centrepoint.

Kommunikationschef Paul Noblet siger til Evening Standard, at Hornsleths hjemløseprojekt »risikerer at begrave et meget alvorligt emne i avantgarde sensationsjageri«.

Men Paul Noble tilføjer, at projektet også sætter fokus på, at London er hjemsted for et stigende antal hjemløse, der må sove på gaden, mens lejligheder, der er solgt for millioner af pund, står tomme.

Samfundskritik

Ifølge den britiske udgave af Huffington Post er 10 hjemløse blevet betalt for at have sporingsudstyret på sig og for at få taget portrætfotos til projektet. Der er ingen oplysninger om, hvad de hjemløse får i betaling.

Til Evening Standard forklarer Kristian von Hornsleth, at projektet »forener hjemløshed, krænkelse af privatlivets fred, ulighed og reality-tv med moderne kulturdekadence og interaktiv konceptkunst«.

Han siger også, at projektet er en kritisk samfundskommentar.

»Vi kan sætte en mand på månen, men Storbritannien kan ikke få mænd væk fra gaden. Jeg privatiserer de hjemløse. Det er absurd, men det er bare en spejling af verden«.

Kristian von Hornsleth vakte international opsigt i 2006, da han fik en række fattige landsbyboere til at ændre navn til Hornsleth. Som betaling modtog de en ged.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce