Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Filmentusiaster venter i spænding på den nye ’Blade Runner’-film, og et af spørgsmålene er, om Ryan Gosling bliver lukket ind i varmen som den nye bladerunner.
Foto: United International Pictures

Filmentusiaster venter i spænding på den nye ’Blade Runner’-film, og et af spørgsmålene er, om Ryan Gosling bliver lukket ind i varmen som den nye bladerunner.

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Næste uges kultur: Kan den nye ’Blade Runner’ leve op til forgængeren? Og kan Dan Brown stadig sælge bøger?

Kan Carl Emil stå på egne ben? Kan en ballet fungere med 7 biler og 6 dansere? Det er noget af det, Politikens anmeldere holder øje med i den kommende uge.

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

FILM

Blade Runner 2049. I biograferne fra 5. oktober

For mange filmentusiaster er det intet mindre end årets mest brændende spørgsmål. Vil Denis Villeneuves nye ’Blade Runner’-film, ’Blade Runner 2049’, kunne leve op til forgængeren?

Det er første gang, der bliver lavet en efterfølger til Ridley Scotts sci-fi-klassiker fra 1982, og selv med Ryan Gosling som den nye bladerunner og Harrison Ford tilbage i rollen som den gamle skal Villeneuve virkelig være på toppen af sit game for ikke at skuffe.

Så der bides negle i Filmland. (Kim Skotte)

BEAT

Carl Emil Petersen: Natradio. Nyt album ude 6. oktober

Det overraskede de fleste, da Ulige Numre pludselig kom buldrende ud af YouTube tilbage i 2011 med den evigt unge hyldest til hovedstaden, ’København’.

Og det kom mindst lige så meget bag på de fleste, da forsangeren Carl Emil Petersen tidligere i år pludselig meddelte, at han forlod Ulige Numre.

Trods den store succes trængte Petersen til at forlade ungdomsbandet og stå på egne ben. Hvordan det lyder, finder vi ud af med ankomsten af Carl Emil Petersens solodebut. (Simon Lund)

BØGER

Dan Brown: ’Oprindelse’. Udkommer 4. oktober i Danmark

På tirsdag er det ’Dan Brown-dag’ i de 20 lande, hvor ’Oprindelse’, den 5. spændingsroman med Robert Langdon i den med garanti hæsblæsende og symbolanalytiske hovedrolle, udkommer.

Siden ’Da Vinci Mysteriet’ har Brown været en af verdens bedst sælgende forfattere, og Tom Hanks har fået en fast nebengesjæft som Langdon i de tilhørende film.

Hvad boganmelderne mener, plejer publikum at være ligeglad med. De fortærer Brown-bøger, som en kagegris æder brunkager ved juletid. (Jes Stein Pedersen)

DANS

Nostos. Corpus – under jorden! Skuespilhuset. 6.-8. oktober

En odysse for 7 biler og 6 dansere, og det hele kommer til at foregå under jorden. Det lyder sjovt!

Det er det kongelige Corpus-hold, her med Sebastian Kloborg som koreograf, der med 7 forestillinger på 3 dage vil rejse, danse og drøne rundt i parkeringskælderen under Kvæsthusmolen.

En ballet, kort sagt, der er både ben- og benzindrevet. Mødested for publikum er Skuespilhusets foyer. (Per Theil)

KLASSISK OG JAZZ

Ny dansk jazzsymfoni. Musikkens Hus, Aalborg. 7. oktober

Komponisten og musikeren Anders Koppel fejrer sin 70-års fødselsdag i år, og på torsdag uropfører hans søn, saxofonisten Benjamin Koppel farmands nyskrevne ’Mulberry Street Symphony’.

Værket er noget så særligt som en koncert for klassisk symfoniorkester og jazztrio, og med sig som solister har Benjamin de to amerikanske top-jazzkatte Scott Colley på bas og Brian Blade på trommer.

’Mulberry Street Symphony’ er inspireret af fotografen Jacob Riis’ berømte socialt skildrende fotobog fra USA, ’How the Other Half Lives’, der viser den rå virkelighed blandt New Yorks fattige omkring år 1890. Koncerten gentages i Odense en uge senere. (Thomas Michelsen)

TV-SERIE

Curb Your Enthusiasm – sæson 9. HBO Nordic fra 2. oktober

Der er gået 8 år, siden vi tog afsked med rigmanden Larry David i serien om hans liv og dettes påfaldende mange pinligheder.

Nu er han imidlertid tilbage, og alt tyder på, at der atter er trykket stemning, akavede øjeblikke og vidunderlige dialoger i vente.

Forudsat at man er fan. For ’Curb’, som serien henkastet omtales af tilhængere, hører absolut til de former for underholdning, der deler vandene. Herhjemme har den mange fans.

Et par af dem med så privilegeret adgang til medierne, at de i sin tid lavede deres egen version af serien under titlen ’Klovn’. Den vender sjovt nok også tilbage.

Men indtil videre gælder det altså Larry, hans liv og levned – og hverdagens små katastrofer. (Henrik Palle)

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden