Forestillingen 'And over bord' har premiere 14. november på Café Liva i forbindelse med årets Julecabaret.
Foto: Pr-foto

Forestillingen 'And over bord' har premiere 14. november på Café Liva i forbindelse med årets Julecabaret.

Kultur

Næste uges kultur: 2017 holdes ud i strakt arm, og dårskaben kommer en tur over knæet

Café Liva har rigget til med julecabaret, Louisiana viser sine egne værker på en ny måde, og København bliver oversvømmet i ny film. Det er noget af det, Politikens anmeldere har kig på for den kommende uge.

Kultur

Scene

And over bord – Livas julecabaret. Premiere 14. nov.

Behovet for satire har aldrig været større, selv om virkeligheden ofte tager sig aldeles parodisk, ja nærmest grimasserende ud. Så det er rigtig udmærket, at Jacob Morild og hans morsomme mandskab stævner ud med en forestilling, hvor 2017 holdes ud i strakt arm, og dårskaben kommer en tur over knæet. Ud over kaptajn Morild består besætningen af Joy Maria Frederiksen, Tom Jensen og musikeren Tom Pakula. Det plejer at være både muntert og udbytterigt at sidde og få sig en latter under vand i det gode skib Livas lastrum. I 2015 blev løjerne faktisk reumertnominerede.

Klassisk

Takács Kvartetten. Aarhus Kammermusikforening. 19. nov.

Rundt om i landet findes musikforeninger, der på god, gammeldags vis tilbyder liveoplevelser inden for klassisk kammermusik. Det er ægte, det, der her tilbydes. Stor musik spillet af gode musikere. I Aarhus, har jeg observeret, tilbyder Aarhus Musikforening et program ud over det sædvanlige. Den canadiske mesterpianist Marc-André Hamelin spiller Beethoven og Schumann i næste måned. Til januar kommer den amerikanske Emerson Kvartet, og søndag i næste uge er der koncert med Takàcs Kvartetten, der ligesom Emerson regnes blandt verdens bedste strygekvartetter. De spiller Mozart, Sjostakovitj og Brahms – og er man ikke i Aarhus næste søndag, kan man høre dem i København to dage senere i Mogens Dahl Koncertsal med samme program.

Beat

Morrissey: Low In High School. Nyt album ude 17. nov.

Når der står en dreng i en Morrissey-T-shirt foran Buckingham Palace med en økse i den ene hånd og en skilt, der siger ’Axe the monarchy’ i den anden, ved man, at 58-årige Morrissey er i sit lunefulde humør. Igen. Det er nemlig coveret på den sure og elskelige engelske sangers 11. album. Morrissey lover, at det har »mere raseri i blodet« end ’World Peace Is None of Your Business’ for tre år siden. Vi tror ham og håber på det bedste.

Film

Qeda. Spillefilm. Instr. Max Kestner.  Biografpremiere 16. nov.

Danske sci-fi-film kan tælles på ganske få fingre. Genren er nok i udgangspunktet simpelthen for dyr til danske forhold. Men nu kommer der et bud fra instruktøren Max Kestner, der ellers har markeret sig som en af dansk films centrale dokumentarister. Udgangspunktet er på en måde også dokumentarisk problematiserende. Verdenshavene er steget, og København blevet til et moderne Venedig på den ufede måde, men der er drama på drengen.

Kunst

7 X RUM X TID. Louisiana. Til 28. apr.

Kunstmuseer lever ikke kun af at lave særudstillinger, hvor det hele lånes udefra. En gang imellem flasher de også de værker, der er deres egne. Direktør Poul Erik Tøjner har stået for en nyophængning af Louisianas moderne samling, og fordelt på syv temaer i sydfløjen blandes velkendte klassikere med nyerhvervelser. Ophængningen kan ses frem til 25. april næste år, hvor museet i Humlebæk i øvrigt kan fejre sin 60-års fødselsdag.

Design

Ursula Munch-Petersen og Erik Hagens. Birkerød Gl. Præstegård. Birkerød. Til 26. nov.

Hun laver keramik. Han maler. Og nu udstiller de sammen. I anledning af at kunstnerægteparret Ursula Munch-Petersen og Erik Hagens modtager Tychos Fonds Pris, udstiller de i den gamle præstegård i Birkerød. Gennem en menneskealder har Ursula Munch-Petersen skabt keramiske værker, der svinger fra næbformede kander til enorme krukker, mens maleren og grafikeren Erik Hagens har omsat sit samfundsengagement til et væld af værker.

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Kvinder efter flugt fra Baghouz i det østlige Syrien. Foto: Fadel Senna / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Hvad skal vi gøre med syrienskrigerne, deres koner og børn?
  Hør podcast: Hvad skal vi gøre med syrienskrigerne, deres koner og børn?

  Henter…

  USA’s tilbagetrækning fra Syrien har gjort spørgsmålet om de danske IS-krigere højaktuelt. Skal vi tage dem hjem igen, efter at de har kæmpet for et verdensomspændende islamisk kalifat? Og har vi en forpligtelse over for de danske børn, der er blevet født undervejs i kampene?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Overgreb i Guds navn
  Hør podcast: Overgreb i Guds navn

  Henter…

  I morgen byder pave Frans flere end 100 højtstående biskopper fra hele verden velkommen til topmøde i Vatikanet. Emnet øverst på dagsordenen er seksuelle overgreb mod børn begået af katolske præster. Men kan paven forhindre flere overgreb? Og er der overhovedet en fremtid for den katolske kirke?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?
  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?

  Henter…

  I aftes udkom årets store madbibel - Michelin-guiden 2019. Michelin har været den højeste kulinariske smagsdommer i en tid, hvor madkultur er blevet en international megatrend, og kokke er blevet rockstjerner. Men er stjernerne lige så vigtige pejlemærker, som de har været?

Forsiden

Annonce