Christian Tafdrup har instrueret 'En frygtelig kvinde', der får premiere juledag.
Foto: Magnus Holm (arkiv)

Christian Tafdrup har instrueret 'En frygtelig kvinde', der får premiere juledag.

Kultur

Næste uges kultur: En ung mand falder i kløerne på en frygtelig kvinde

Snarrådig teaterboss sikrer venstresnoet julekalender, Koncerthuset opfører Franz Schmidts profetiske kæmpeværk, og så Peter Plys aktuel igen. Det er nogle af de ting, Politikens anmeldere vil holde øje med i næste uge.

Kultur
FOR ABONNENTER

Intet er så galt, at det ikke er godt for noget. For muligvis gik P1’s lyttere glip af en venstresnoet satirisk julekalender, der i sit udgangspunkt minder påfaldende om Sue ’Adrian Mole’ Townshends roman ’The Queen And I’ fra 1992, men nu får københavnske teatergængere mulighed for en ekstra omgang juleløjer, idet altid snarrådige teaterboss på Aveny-T Jon Stephensen har været vaks ved havelågen og nu sætter den kasserede fortælling om det afsatte kongehus og Johanne Schmidt-Nielsens første regeringsperiode som præsident op på de skrå brædder.

Det bliver så muligt for en selekt skare af betalende gæster ved selvsyn at konstatere, om julekalenderen var enten noget fesent julestrøelse, et flagrant plagiat eller opviglerisk, subversiv propaganda fra de evige kommunistiske femtekolonnefolk, det danske satiremiljø immer bugner af. Muligvis er der bare tale om skæg og ballade, hvem ved. Men vejen går til Frederiksberg Allé, hvis det skal blive rigtig jul i kongeriget. (palle)

Spanske Guillermo Santomá er uddannet designer, men kigger man på hans ting, kan det være svært at se. I hvert fald hvis man opfatter design som møbler, bestik, lamper og andre brugsgenstande.

Guillermo Santomá er interesseret i former, farver og processer, og hans udstilling i galleriet Etage Projects i Borgergade i det indre København er derfor et orgie af store gule og lilla vægge tilsat lyseblå gulve. Pølselignende figurer – også i kraftige farver – møblerer rummene og illustrerer på fornem vis Guillermo Santomás ønske om at nedbryde de traditionelle former inden for design og arkitektur. (hedebo)

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent og få fuld adgang til Politiken i en måned for bare 1 kr.

Bliv abonnent for 1 kr

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce