Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Lorie Shaull/Wikimedia Commons
Foto: Lorie Shaull/Wikimedia Commons

Lisa Borders (th), her sammen med basketspilleren Rebekkah Brunson, har forladt sin stilling i Time's Up efter anklager om seksuelt overgreb mod hendes søn.

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Time's Up-direktøren siger op, efter hendes søn er blevet anklaget for seksuelt overgreb

Lisa Borders sagde sit job op i bevægelsen Time’s Up, der kæmper for ofre for sexovergreb, efter hendes søn var blevet anklaget for det samme.

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

18. februar sagde den amerikanske direktør for bevægelsen Time’s Up, Lisa Borders, pludselig op.

Bevægelsen, der kæmper for ofre for seksuelle overgrebs rettigheder, blev startet 1. januar 2018 med massiv støtte fra Hollywood-kendisser i kølvandet på sagen om overgreb fra filmmogulen Harvey Weinstein og #MeToo-bevægelsen.

I dag forklarer Time’s Up i en post på Instagram, hvorfor Lisa Borders sagde op. Det gjorde hun, fordi hendes søn er blevet anklaget for selv at have begået et overgreb.

»Fredag informerede Lisa Borders Time’s Ups ledelse om, at anklager om et seksuelt overgreb mod hendes søn var blevet bragt frem i et privat forum. Inden for 24 timer traf Lisa den beslutning at trække sig som præsident og administrerende direktør for Time’s up, og vi var enige i, at det var den rigtige beslutning for alle involverede«, hedder det indledningsvis i Instagram-posten, du kan læse i sin helhed nedenfor.

Da Borders sagde op, forklarede hun mindre specifikt, at hun forlod posten, fordi hun havde familiære forhol,d hun blev nødt til at vie sin tid til.

Hendes opsigelse bliver allerede nu mødt med kritik på blandt andet Twitter, hvor flere brugere undrer sig over, at Borders siger op på grund af noget, hendes søn angiveligt har gjort.

Blandt de kritiske røster er blandt andre Richard Painter, advokat og tidligere chef for den etiske afdeling i Det Hvide Hus under George W. Bush:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Finn Frandsen

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?
  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om koens fremtid.

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

 • Marie Hald/moment Agency

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp
  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om tykke kvinders frihedskamp.

Forsiden