Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Marguerite Duras blev født i 1914 og døde i 1996. Gennem hele livet skrev hun om begær og kærlighed, men ikke på den rosenrøde facon. Mest kendt er 'Elskeren' og manuskriptet til filmen 'Hiroshima, min elskede'.  Om sit arbejde sagde hun: »Jeg skriver om kærlighed, ja, men aldrig om ømhed«.

Marguerite Duras blev født i 1914 og døde i 1996. Gennem hele livet skrev hun om begær og kærlighed, men ikke på den rosenrøde facon. Mest kendt er 'Elskeren' og manuskriptet til filmen 'Hiroshima, min elskede'. Om sit arbejde sagde hun: »Jeg skriver om kærlighed, ja, men aldrig om ømhed«.

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Rig ældre mand udnytter sin magtposition og forfører forsvarsløs pige. Føj for satan, ikke? Sådan er det bare ikke i 'Elskeren'

Marguerite Duras’ ’Elskeren’ fra 1984 er netop genudgivet. Og historien om den unge pige, den ældre mand og den smertelige kærlighed er ikke bare slibrigt sexet, den er også virkelig god.

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Første gang, de ser hinanden, er under en færgeoverfart på Mekongfloden i Vietnam. Det er varmt. Hun er fransk, klædt i en nedringet hvid silkekjole, der smyger sig om hendes svedige krop. Med rødmalede læber og en herrehat på hovedet står hun lænet op ad rælingen. Han er kinesisk og stirrer på hende fra bagsædet sin sorte limousine. Hun er 15 og fattig, han er i sluttyverne og velhavende.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden