Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

James Camerons filmklassiker 'Titanic' vandt 11 Oscars, da den udkom i 1997. Nu får en af de udklippede scener sin egen film.

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Kinesere blev klippet ud af filmhittet 'Titanic': Nu får de overlevende deres egen film

Seks kinesiske passagerer overlevede katastrofen, da ’Titanic’ sank. I filmen ’The Six’ vil instruktør Arthur Jones fortælle deres glemte historier.

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Lommelygten søger efter overlevende i det iskolde vand. Mellem flydende kroppe og tomme øjne forsøger en kinesisk mand at balancere på en dør fra skibet.

»Træk ham op, hjælp ham op!«, skriger skibsofficeren Lowe, mens redningsbådens mandskab trækker den forfrosne mand op af det iskolde vand, mens det begynder at blive morgen 15. april 1912. Dagen efter en af verdens berømteste skibskatastrofer.

Selv om du har tudet til ’Titanic’ mindst 15 gange, skal du ikke være ked af, at du ikke kan huske scenen.

Den kom nemlig aldrig med, da en af verdens dyreste film, James Camerons ’Titanic’, blev til.

Fang Lang var 1 af 8 kinesiske passagerer, der var om bord på ’Titanic’. 6 blev reddet. 2 sank med skibet. Og nu vil dokumentarfilminstruktøren Arthur Jones fortælle deres historie i en ny film, ’The Six’, der har premiere i Kina i denne måned.

»Ud af de 700 overlevende fra ’Titanic’-katastrofen, har de 6 mænd aldrig fortalt deres historier. Hvorfor blev de glemt«, spørger Arthur Jones i South China Morning Post.

Sammen med historikeren og samarbejdspartneren Steven Schwankert vil han afdække de fortabte historier om kineserne Fang Lang, Chang Chip, Ah Lam, Chung Foo, Ling Hee og Lee Bing, der alle var passagerer på ’skibet, der ikke kunne synke’.

De fleste kom med de første redningsbåde, mens Fang Lang blev reddet op af vandet i sidste øjeblik. Ling Hee og Lee Bing formodes at være navnene på de kinesiske passagerer, der ikke klarede ’Titanics’ forlis.

Ud over at vise Fang Langs redningsauktion skal filmen også vise, at de kinesiske passagerers prøvelser ikke sluttede efter den skæbnesvangre nat 14. april. Da de nåede til USA, kunne de ikke komme ind i landet på grund af The Chinese Exclusion Act, en lov, der blev indført i 1882 og skulle standse den kinesiske indvandring til USA.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse
  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om hvid racisme og White Power-bevægelsen i USA.

 • Finn Frandsen

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?
  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om koens fremtid.

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

Forsiden