Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Peter Hove Olesen
Foto: Peter Hove Olesen

May el-Toukhy, der med sin aktuelle succesfilm 'Dronningen' er strøget til tops i dansk film, er uddannet fra det lukningstruede Filmværkstedet.

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Nyt forlig truer med at lukke en af de mest fremtrædende skoler for ny dansk film

Filmværkstedet i København er lukningstruet, da de står til at miste 1,2 millioner kroner i støtte.

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Et af de mest fremtrædende arnesteder for ny dansk film, Filmværkstedet i København, risikerer at lukke til januar efter 50 år på banen.

Instruktøren May el-Toukhy, der lige nu har enorm succes med sin film ’Dronningen’ i de danske biografer, kommer derfra. Ligeså Ulaa Salim, hvis ’Danmarks sønner’ havde premiere for nylig, Jørgen Leth, Christina Rosendahl og Rasmus Kloster Bro.

Det er det nye filmforlig, der truer med at lukke Filmværkstedet, der nu står og mangler 1,2 millioner kroner, som de plejer at modtage fra Københavns Kommune.

P.t. har værkstedet gang i over 100 filmprojekter, ligesom 40 elever, en uundværlig del af den filmiske fødekæde, er ved at uddanne sig til filmassistenter.

»Mit samarbejde med Christina Rosendahl på ’Idealisten’ har været en milepæl for min karriere, der udløste flere priser og indirekte også et medlemskab af Oscarakademiet«, siger den betydende lyddesigner Peter Albrechtsen til Kulturmonitor.

Der er en underskriftsindsamling i gang for at sikre Filmværkstedets overlevelse.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse
  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om hvid racisme og White Power-bevægelsen i USA.

 • Finn Frandsen

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?
  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om koens fremtid.

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

Forsiden