0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

»De tjener penge på de værst tænkelige måder«: Verdensberømt kunstfotograf vil have firmaet, der tjener penge på afhængighed og død, ned med nakken

Siden et pillemisbrug for to år siden nær kostede den verdensberømte kunstfotograf Nan Goldin livet, har hun med aktivistgruppen P.A.I.N bekæmpet medicinalfirmaet, der har gjort millioner af amerikanere afhængige af opioider – smertestillende stoffer så som morfin, metadon og heroin.

Stephane De Sakutin/Ritzau Scanpix
Foto: Stephane De Sakutin/Ritzau Scanpix

Nan Goldin mener, med afsæt i egne erfaringer og flere studier, at Sackler-familiens smertestillende medicin skaber afhængighed og dødsfald i hundredtusindvis. Det gør den anerkendte kunstfotograf og aktivist opmærksom på med demonstrationer foran bl.a. museet Louvre.

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Omkring 40 mennesker kollapser pludselig og ligger livløse på jorden foran verdens mest besøgte museum, Louvre i Paris. Ved siden af holder deres meddemonstranter røde bannere med teksten ’Take Down The Sackler Name’.

Forrest ligger en lille, midaldrende kvinde og spiller død. Hun har rødt hår, bleg hud og er klædt helt i sort. Det er den internationalt anerkendte og prisbelønnede kunstfotograf Nan Goldin.