0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
1081 Fredrik Persson/Ritzau Scanpix
Foto: 1081 Fredrik Persson/Ritzau Scanpix

ASAP Rocky har forladt Stockholm og Sverige og er tilbage

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

USA advarede Sverige i brev om fængslet rapper

A$AP Rocky-sagen kunne få 'negative konsekvenser' for forholdet mellem USA og Sverige, advarede udsending.

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

USA's regering blandede sig mere end én gang i retssagen mod rapperen A$AP Rocky, som i knap en måned sad varetægtsfængslet i Sverige i en voldssag.

I et brev til den svenske rigsadvokat advarer USA's særlige udsending i gidselsager, Robert O'Brien, om, at det vil få 'negative konsekvenser' for forholdet mellem de to lande, hvis sagen ikke løses snarligt.

Det skriver tv-stationen CNN, som har offentliggjort brevet.

Brevet er dateret onsdag den 31. juli, dagen efter at retssagen blev indledt i Stockholm.

»USA's regering ønsker at løse denne sag snarest muligt for at undgå potentielle negative konsekvenser for det amerikansk-svenske bilaterale forhold«, skriver den amerikanske udsending blandt andet i sit brev.

Vil ikke kommentere brev

Den svenske rigsadvokat, Petra Lundh, svarer i et brev dateret den 1. august, at hun ikke kan blande sig i en igangværende retssag.

»Kun domstolen kan beslutte, enten under eller efter retssagen, hvorvidt personen skal løslades«, skriver hun ifølge CNN.

»Jeg respekterer fuldt ud jeres forpligtelse til at repræsentere jeres statsborgere. Men som jeg har forklaret ovenfor, er jeg ikke i stand til og vil derfor ikke gøre noget for at imødekomme din forespørgsel.

En talsperson for det amerikanske udenrigsministerium afviser over for CNN at kommentere brevet.

Trump har også blandet sig

Tidligere i juli har også USA's præsident, Donald Trump, blandet sig i sagen.

I en telefonsamtale med den svenske statsminister, Stefan Löfven, den 20. juli tilbød Trump personligt at kautionere for A$AP Rocky. Men kaution er ikke en mulighed ifølge svensk lov.

Statsministeren gjorde det ifølge svenske medier klart, at A$AP Rocky ikke får særbehandling trods sin stjernestatus i det internationale musikmiljø.

»Den svenske regering hverken kan eller vil forsøge at påvirke anklagere eller domstole, lød det fra Löfven til den svenske avis Expressen.

Han tilføjede, at 'alle er lige for loven, selv besøgende fra andre lande'.

ritzau

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Vi holder sommerferie, men der er masser...
  Vi holder sommerferie, men der er masser...

  Henter…

  Du lytter til Politiken går på sommerferie. Vi er tilbage mandag 10. august. Men vi har masser af nye lydoplevelser til din sommerferie.

  Vi har lavet en Roskilde-special til sommeren uden festivaler - det er tre afsnit, hvor du kan høre vores musikskibenter tale om tre årtier med orange musik, de ikke kan glemme.

  Så er der også Poptillægget - det udkommer det meste af juli og bruger sommeren på sit helt eget Protesttillæg om den bevægelse mod racisme og undertrykkelse, som skyller hen over verden lige nu. Hvordan den viser sig i samfundet og kulturen, kan du høre om i fem afsnit.

  I uge 29 har vi premiere på første afsnit af serien 'Elsk mig for evigt'.

  Det er en personlig historie om angsten for at blive forladt - for, at den du elsker, holder op med at elske dig. Og hvad det kan få et menneske til at gøre.

  Og har du ikke allerede hørt den, så er der også serien om skibsbranden på Scandinavian Star, der slog 158 mennesker ihjel. Her gennemgår Politiken-journalist Lars Halskov, hvis journalistik også blev til en prisbelønnet tv-serie på DR, den tragiske historie om Skandinaviens største mordgåde.

  Til sidst kan du også  tage Politikens bedste interview, portrætter og reportager med på stranden. I Politiken Longread, som udkommer senere i juli, kan du høre avisens journalister læse nogle af deres bedste artikler op.

  Hav en smuk sommer.

  Find os både i vores egen podcast-app, Politiken Podcast, og i iTunes

 • Du lytter til Politiken

  SPECIAL: Roskilde i hjertet (3): »Det var bare så uvirkeligt at man kunne dø af at være på den plads«
  SPECIAL: Roskilde i hjertet (3): »Det var bare så uvirkeligt at man kunne dø af at være på den plads«

  Henter…

  Pernille var 16 år gammel og den eneste punker i Tommerup på Fyn, hvor hun kom fra. Det var år 2000, og hun var taget til Roskilde Festival med nogle venner for at høre musik og for at blive grebet af det store fællesskab. Fredag aften stod hun Orange Scene, klar til at høre The Cure, hendes yndlingsband, da en mand trådte frem på scenen og græd. ”People have died”, sagde han.

 • Pelle Rink/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?
  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?

  Henter…

  I sidste uge døde en 28-årig mand i Nordskoven ved Rønne. Senere samme dag anholdt de to brødre, som nu sidder fængslet. De har indrømmet, at de slog manden i skoven, men nægter et overlagt drab. Den døde mand var sort, og de to anholdte er hvide. En af dem har en video liggende på Facebook, hvor man kan se, at han har et hagekors på benet. Og ifølge politiet lagde en af dem et knæ på den dræbtes hals. Ligesom da George Floyd blev dræbt af betjente i USA.

  Alligevel tror politiet ikke, at drabet handler om race. Men kan det være rigtigt? Hvorfor tror medierne på politiet? Og har Politiken gjort det godt nok?

Forsiden