0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Var det lån eller donationer? Museer angriber S for at snyde dem for halv milliard

Mere end 30 danske museer er påført en gæld på samlet 500 millioner kroner, fordi S-regeringen i 2014 besluttede at bruge løs af midlerne i Arbejdsmarkedets Feriefond, siger museerne.

Jacob Ehrbahn
Foto: Jacob Ehrbahn

M/S Museet for Søfart i Helsingør blev bygget med 49 millioner kroner i støtte fra Arbejdsmarkedets Feriefond. Det er et af de 30 museer, der nu er blevet mødt med krav om tilbagebetaling.

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Danske museer går nu til frontalangreb på Socialdemokratiet og beskylder partiet for at være skyld i, at danske museer skal betale 500 millioner kroner tilbage til Arbejdsmarkedets Feriefond.

Forskellige beskæftigelsesministre – hvis ministerium Arbejdsmarkedets Feriefond hører under – har gennem flere år lovet en snarlig løsning, men intet er sket. Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) har til Jyllands-Posten sagt, at han ikke kan love en løsning på denne side af nytår, fordi sagen stadig ligger i EU, der skal vurdere, om det vil være ulovlig statsstøtte, hvis lånene i virkeligheden var donationer.

Det kalder direktøren for Organisationen Danske Museer, Nils M. Jensen, for »utilstedeligt«.

»Der er fem museer, hvis lån forfalder i år, og næste år er der yderligere fire museer med lån, der forfalder. Hvis de her institutioner ikke får at vide, hvad deres gældsforhold er, så vil de principielt lukke«, siger Nils M. Jensen.

Læs artiklen nu, og få Politiken i 30 dage

Få adgang til hele Politikens digitale univers nu for kun 1 kr.

Læs videre nu

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter