0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Kløvedal-udstilling har karakter af personlighedskult

Udstillingen om Troels Kløvedal flytter ind på det skibsværft, hvor han engang gik og drømte om verden. Den gamle dok i Helsingør føjer en ekstra stjerne til fortællingen, der spænder vidt, fra sejlende hippiekollektiver til rejseromantik i små badebukser.

På udstillingen kan man se en samling af kunst og souvenirs fra destinationer som Bali, Mexico og Grønland. Dette billede er taget på Kokosøen i Stillehavet i 1983.

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Troels Kløvedals stemme ruller ud af højttalerne. Roligt og dragende fortæller den om havet og siger sådan noget som »At læse et søkort er som at læse et digt«, og »Verden bliver større, når man bevæger sig ud i den«.

Det er den stemme, mange danskere kender fra utallige tv-programmer om skibet ’Nordkaperen’, som var med til at gøre Troels Kløvedal til en af sin tids store historiefortællere. Han fik i 80’erne og 90’erne status som en af de sidste gammeldags opdagelsesrejsende i en verden, der rummer færre og færre ukendte pletter. Han opdagede vist ikke rigtig noget, sådan rent geografisk, men filosofisk åbnede han døre og lod verden skinne ind gennem tv-skærmens koøje.

Hvis man fik rejsebacillen i kroppen af at høre eller læse om hans ture på verdenshavene, er der mere pirring at hente, når Museet for Søfart i Helsingør i dag åbner en udstilling om manden med stemmen og hans oplevelser og erfaringer.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Podcasts

Annonce