0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Svend Brinkmann: Nej, Danske Gymnasier, I skal ikke give de unge mere ondt i sjælen, men lære dem, at alt er umuligt

Det er umenneskeligt at hævde, som Danske Gymnasier gør på deres hjemmeside, at alt er muligt. Og et ungt menneske, der får indlært, at alt er muligt, vil få det rigtig skidt, når noget mislykkes. Hvad det altid gør, skriver Svend Brinkmann.

Casper Dalhoff
Foto: Casper Dalhoff
Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Før sommerferien gæstede jeg mit gamle gymnasium i anledning af mit 25-års studenterjubilæum, hvor flere af studenterne bar T-shirts med påskriften ’Alt er muligt’. I den lokale avis fandt jeg et interview med årets første student, der også bar denne T-shirt, men hun kunne ikke rigtig svare på, om der var en dybere mening bag.

Det ser der ud til at være, for det viser sig, at disse T-shirts var del af en kampagne, som Danske Gymnasier rullede ud som et fremstød for det almene gymnasium.

På Danske Gymnasiers hjemmeside kan man læse mange gode ord om »dannelse og demokrati, udsyn og indsigt«.

Men i den manifest-agtige tekst om, at alt er muligt, er der også floskelfyldte passager om, at gymnasiet åbner »døren til en verden af muligheder. For dig. Så du er klædt bedst muligt på til en fremtid, hvor den eneste konstant er forandring«.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Podcasts

Annonce