0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

»Jeg har aldrig oplevet noget lignende«: Global norsk bogsucces glider som smurt i oliepenge og prinsesse-glamour

Norsk litteratur går med royal opbakning sin sejrsgang kloden rundt i disse år, og guldalderen fejres i disse dage med massiv succes ved verdens største bogmesse i Frankfurt.

Silas Stein/Ritzau Scanpix
Foto: Silas Stein/Ritzau Scanpix

Det norske kronprinspar deltog i åbningen af bogmessen i Frankfurt. Især Mette-Marit er et meget populært indslag.

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

For en gangs skyld kommer et tysk tog til tiden. Det er nemlig langtfra altid tilfældet, i modsætning til hvad mange ikke-tyskere tror. Den hvide pil med det usædvanlige navn Literaturzug glider stille ind på perron 1a på hovedbanegården i Frankfurt am Main præcis kl. 14. I samme sekund går et jazzband i gang med at trutte sig gennem ’Ain’t She Sweet’.

Bag afspærringen og togskinnerne spejder vi alle – ældre damer, utålmodige børn, forundrede turister og ældre politimænd, der tager opgaven at holde øje med os med stoisk ro – efter den litterære norske kronprinsesse Mette-Marit for at se, om hun nu også er så sød.

»Was ist eigentlich hier los«, spørger en ung kvinde vrissende og slår opgivende ud med armene over den uoverstigelige forhindring i hendes rejseplan. Foran mig giver to ældre damer sig til at forklare, at der ikke er noget galt. Tværtimod er det selveste kronprinsparret fra Norge, som netop er ankommet med tog.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Annonce

Læs mere

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Podcasts

Annonce

Forsiden