0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Journalisten sagde det, og kunsthåndværkeren, og taxachaufføren: »Det er ikke en god idé at tale politik«

Camilla Stockmann kan ikke ryste de mærkelige samtaler af sig, som hun oplevede under et ophold i Arizona. Som gik helt i stå, når talen faldt på politik. Og herhjemme virker de danske avisoverskrifter næsten som et varsel: Vi går i samme retning som USA, skriver hun i denne uges kulturkommentar.

Nicholas Kamm/Ritzau Scanpix
Foto: Nicholas Kamm/Ritzau Scanpix

Den amerikanske præsident Donald Trump taler til følelserne og har været med til at gøre amerikanerne mere apolitiske. Nogle steder i USA er Washington en by i Rusland, og politik er ikke en del af samtalen.

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Sidste lørdag susede en stor sort bil mod ørkenen i Arizona med en mand ved navn Jim bag rattet. Jim var chauffør og på vej mod ranchen, der fungerer som kursussted. Han havde været i lufthavnen for at hente nye gæster, og det første kvarter havde han underholdt om dengang, han var trommeslager i et bluesband. ​​​​​​​

Nu mælede han ikke et ord.

»Det er ikke en god idé at tale politik«, havde han sagt, før tavsheden indfandt sig.

På bagsædet i Jims bil sad blandt andet to danske journalister, der skulle på en uges journalistkursus på ranchen, den ene af dem var mig. Det var også mig, der var skyld i tavsheden, der nu hang ubekvemt i luften mellem os, fordi jeg havde styret samtalen bardus ind i emnet amerikansk politik og udfrittet Jim om delstatens politiske repræsentation i Washington. Jeg måtte have formuleret spørgsmålet dårligt, tænkte jeg, da han bøjede af, og stillede det igen. Anden gang svarede Jim slet ikke.

Bliv en del af fællesskabet på Politiken

Det koster kun 1 kr., og de hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Prøv nu

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter