0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Ministerens embedsfolk gav de karakterer, der tog livet af Radio24Syv

Radio- og tv-nævnet fulgte slavisk indstillingen fra kulturministerens embedsværk, der anbefalede Radio Loud i den omstridte proces, der fik slukket 24Syv.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Thomas Borberg
Foto: Thomas Borberg

Der var folkelige protester i Kulturministeriet 5. november efter et møde i Radio- og tv-nævnet oven på kontroverserne om den nye DAB-kanal, der tilfaldt Radio Loud på bekostning af Radio24syv.

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Armslængdeprincippet er overholdt, og det uafhængige Radio- og tv-nævn traf beslutningen om at tildele den nye DAB-kanal til Radio Loud på bekostning af Radio24Syv. Sådan har forsvaret lydt for den omstridte proces, der førte til lukningen af Radio24Syv.

Men Berlingske har fået aktindsigt i dokumenter, der tilsyneladende viser, at Radio- og tv-nævnet 1:1 blåstemplede den indstilling og de karakterer, som kulturministerens embedsmænd i Slots- og Kulturstyrelsen havde udarbejdet.

To kasketter på

Slots- og Kulturstyrelsen har en dobbeltfunktion, hvor embedsværket på den ene side »yder faglig rådgivning til kulturministeren og bidrager til udformning og gennemførelse af regeringens målsætninger på kulturområdet«. På den anden side skal styrelsen også sekretariatsbetjene det uafhængige Radio- og tv-nævn.

Som led i denne betjening lavede styrelsen således indstillingen til nævnet om, hvem der skulle vinde udbuddet vurderet ud fra karakterer i tre hovedkategorier og 14 underkategorier. Radio- og tv-nævnet fulgte indstillingen til punkt og prikke.

Udbuds- og forvaltningsretlige eksperter siger til Berlingske, at det formelt set er efter bogen, at embedsværket agerer sekretariat for det uafhængige nævn. Men de finder processen opsigtsvækkende og problematiserer, at Radio- og tv-nævnet tilsyneladende ikke har gjort andet end at nikke til indstillingen af en afgørelse, som på flere måder var kontroversiel.