0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Stort politisk flertal sikrer nødhjælpspakke til kulturinstitutioner og revyer

Alle Folketingets partier har indgået en aftale om en udvidelse af den eksisterende kompensationspakke til arrangører og næsten alle en aftale om en ny nødhjælpspakke til de mange kulturinstitutioner, der fortsat er i dyb krise som følge af Covid-19.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Finn Frandsen
Foto: Finn Frandsen
Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Det krævede et stort pres fra en række kulturordførere og ikke mindst ledende kulturaktører.

Men nu er det lykkedes alle folketinges partier at blive enige om at udvide den mangelfulde kompensationsordning til arrangører og alle på nær Nye Borgerlige at lave en ny nødhjælpspakke til nødlidende kulturinstitutioner og sæsonbetonede scenekunstvirksomheder.

Der spændes dermed et ekstra sikkerhedsnet ud under særligt nødlidende kulturinstitutioner og kulturinstitutioner, som falder igennem de øvrige hjælpepakker, som er lavet under COVID19-krisen.

Det skriver Kulturministeriet i en pressemeddelelse.

Den nye nødhjælpspulje bliver estimeret til at skulle bidrage med 200 millioner kroner, men samtidig uden et øvre loft. Her skal kulturaktører, revyer og nogle enkelte kommunale kulturinstitutioner kunne søge.

»Ét centralt element i nødpuljen, er, at hjælpe institutioner, der er eksistenstruet, så de kommer gennem krisen. Danmark har også brug for kultur, når vi er på den anden side af Corona-krisen. Jeg er særligt glad for, at vi nu også kan hjælpe de mange kulturinstitutioner, der har mistet penge på produktioner, som desværre ikke har kunne gennemføres efter den 9. marts«, siger kulturminister Joy Mogensen i pressemeddelelsen.

»Jeg er også glad for, at vi med nødpuljen sikrer, at kommunale kulturinstitutioner med driftstilskud fra Kulturministeriet samt seks større, kommunale koncert- og kulturhuse kan få lønkompensation og kompensation for faste udgifter. De var faldet igennem maskerne i de generelle ordninger – og dem samler vi nu også op«, fortsætter hun.

Ud over den nye nødhjælpspulje er partierne også blevet enige om at udvide den eksisterende kompensationspakke til arrangører. Her havde flere kulturordførere kritiseret søgekriterierne, da de ganske enkelt ikke omfavnede de aller mest lidende kulturaktører.

Ordningen forlænges nu til og med 31. august 2020 og udvides til at omfatte arrangementer med flere end 350 deltagere i stedet for de 1.000, der var minimum i den gamle aftaletekst. Derudover behøver arrangementerne ikke længere at være unikke og enkeltstående arrangementer. Ordningen omfatter nu enkeltstående arrangementer, som er planlagt til at finde sted dagligt i en afgrænset periode på op til fire ugers varighed.

Ordningen omfatter således bedre aflyste turnerende musicals, revyer, festivaler og store motionsløb.