0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
@banksy Instragram/Ritzau Scanpix
Foto: @banksy Instragram/Ritzau Scanpix

"Game Changer" hedder værket, der kan ses på General Hospital i Southampton.

Banksy hylder sundhedspersonale med nyt værk

Banksy-værk af en dreng med en superheltefigur af en sygeplejerske vil komme på auktion til efteråret.

Kultur

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Et værk af den mystiske britiske kunstner Banksy er onsdag blevet udstillet på det britiske Southampton General Hospital som en hyldest til sundhedspersonale, der kæmper mod coronavirus.

Det skriver BBC.

Værket viser en lille dreng i T-shirt og overalls, der har skiftet sine sædvanlige heltefigurer, Batman og Spiderman, ud med en figur af en sygeplejerske med ansigtsmaske på.

Sygeplejersken har en kappe på og strækker armen frem i klassisk Superman-positur.

Værket vil være udstillet indtil efteråret, hvorefter det vil komme på auktion. Pengene skal gå til det britiske sundhedsvæsen.

Billedet er i sort-hvid, men på sygeplejerskens forklæde er et rødt kors.

Ifølge BBC efterlod Banksy en lille besked til hospitalsarbejderne sammen med det 1 kvadratmeter store værk, som har fået navnet ’Game Changer’:

»Tak for alt det, I gør. Jeg håber, at dette lyser stedet lidt op, også selv om det er i sort-hvid«, står der på sedlen.

Paula Head, hospitalsleder på Southampton General Hospital, glæder sig over billedet, som vil kunne ses af ansatte og patienter på 2. sal på hospitalet.

»Det vil virkelig blive værdsat af alle på hospitalet, når folk for et øjeblik stopper op i deres travle liv for at reflektere over og værdsætte dette stykke kunst«, siger hun ifølge BBC.

»Det vil uden tvivl højne moralen hos alle, der arbejder her, og som er under behandling«.

Banksy begyndte som graffitimaler i byen Bristol og er blevet kendt for streetart med et glimt i øjet – blandt andet værker af to kyssende politimænd og en demonstrant, der kaster med blomster i Jerusalem.

Hans sande identitet er efter mange års spekulation fortsat ukendt.

Briten har derudover markeret sig som provokatør.

For eksempel lod han ved en happening i 2018 værket ’Girl with Balloon’ makulere sig selv foran de måbende tilstedeværende i auktionshuset Sotheby’s, lige efter at hammeren var faldet.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Vi holder sommerferie, men der er masser...
  Vi holder sommerferie, men der er masser...

  Henter…

  Du lytter til Politiken går på sommerferie. Vi er tilbage mandag 10. august. Men vi har masser af nye lydoplevelser til din sommerferie.

  Vi har lavet en Roskilde-special til sommeren uden festivaler - det er tre afsnit, hvor du kan høre vores musikskibenter tale om tre årtier med orange musik, de ikke kan glemme.

  Så er der også Poptillægget - det udkommer det meste af juli og bruger sommeren på sit helt eget Protesttillæg om den bevægelse mod racisme og undertrykkelse, som skyller hen over verden lige nu. Hvordan den viser sig i samfundet og kulturen, kan du høre om i fem afsnit.

  I uge 29 har vi premiere på første afsnit af serien 'Elsk mig for evigt'.

  Det er en personlig historie om angsten for at blive forladt - for, at den du elsker, holder op med at elske dig. Og hvad det kan få et menneske til at gøre.

  Og har du ikke allerede hørt den, så er der også serien om skibsbranden på Scandinavian Star, der slog 158 mennesker ihjel. Her gennemgår Politiken-journalist Lars Halskov, hvis journalistik også blev til en prisbelønnet tv-serie på DR, den tragiske historie om Skandinaviens største mordgåde.

  Til sidst kan du også  tage Politikens bedste interview, portrætter og reportager med på stranden. I Politiken Longread, som udkommer senere i juli, kan du høre avisens journalister læse nogle af deres bedste artikler op.

  Hav en smuk sommer.

  Find os både i vores egen podcast-app, Politiken Podcast, og i iTunes

 • Du lytter til Politiken

  SPECIAL: Roskilde i hjertet (3): »Det var bare så uvirkeligt at man kunne dø af at være på den plads«
  SPECIAL: Roskilde i hjertet (3): »Det var bare så uvirkeligt at man kunne dø af at være på den plads«

  Henter…

  Pernille var 16 år gammel og den eneste punker i Tommerup på Fyn, hvor hun kom fra. Det var år 2000, og hun var taget til Roskilde Festival med nogle venner for at høre musik og for at blive grebet af det store fællesskab. Fredag aften stod hun Orange Scene, klar til at høre The Cure, hendes yndlingsband, da en mand trådte frem på scenen og græd. ”People have died”, sagde han.

 • Pelle Rink/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?
  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?

  Henter…

  I sidste uge døde en 28-årig mand i Nordskoven ved Rønne. Senere samme dag anholdt de to brødre, som nu sidder fængslet. De har indrømmet, at de slog manden i skoven, men nægter et overlagt drab. Den døde mand var sort, og de to anholdte er hvide. En af dem har en video liggende på Facebook, hvor man kan se, at han har et hagekors på benet. Og ifølge politiet lagde en af dem et knæ på den dræbtes hals. Ligesom da George Floyd blev dræbt af betjente i USA.

  Alligevel tror politiet ikke, at drabet handler om race. Men kan det være rigtigt? Hvorfor tror medierne på politiet? Og har Politiken gjort det godt nok?