0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Henning Hjorth
Foto: Henning Hjorth

Ulf Pilgaard vender tilbage til CIrkusrevyen i 2021.

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Men Ulf tager en sæson mere: Cirkusrevyen er aflyst efter kommunestrid og coronakrav

Det skulle have været Ulf Pilgaards sidste revysæson. Aflyst Cirkusrevy gør, at han optræder igen næste år.

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Cirkusrevyen for i år er aflyst. Det oplyser revyen i en pressemeddelelse.

»Det er med tungt hjerte, at vi må meddele, at Cirkusrevyen 2020 er aflyst«, skriver revyen og fremhæver, at hensynet til gæsternes sikkerhed er dens førsteprioritet.

Ifølge Cirkusrevyen er det både coronakrisen, en kommunekonflikt og nye retningslinjer for forestillinger, der ligger til grund for aflysningen.

Cirkusrevyen er Danmark største revy, og den ligger på Dyrehavsbakken i Klampenborg nord for København.

Denne revysæson skulle have været den sidste for skuespiller Ulf Pilgaard.

Men han har valgt at udskyde sin finale til næste år, hvor også Merete Mærkedahl, Niels Ellegaard, Lisbet Dahl, Henrik Lykkegaard og Niels Olsen er at se på plakaten.

Alle, der har købt billet til revyen, har automatisk fået den flyttet til næste år. Det er dog også muligt i stedet at ombytte billetter eller refundere dem, oplyser Cirkusrevyen.

Nye regler for skrappe

Kommunekonflikten, som revyen henviser til i sin pressemeddelelse, er en årelang strid mellem Gentofte Kommune og Lyngby-Taarbæk Kommune.

De har ikke kunnet blive enige om en miljøgodkendelse til Dyrehavsbakken, der ligger i begge kommuner, og som i medierne har givet udtryk for, at den føler sig i klemme mellem de to.

Miljøminister Lea Wermelin (S) hjemtog for to uger siden beslutningen til Miljø- og Fødevareministeriet, så Dyrehavsbakken og Cirkusrevyen kunne få vished om, hvorvidt forestillingerne ville kunne forlænges ind i efteråret.

Men det er tilsyneladende Kulturministeriets retningslinjer for genåbning af kulturlivet, som har givet Cirkusrevyens optrædener dødsstødet i år.

Af dem fremgår det blandt andet, at der maksimalt må være 500 publikummer til hvert arrangement.

Hvert andet sæde skal være tomt, medmindre der er mindst en meters afstand fra midten af det ene sæde til midten af det næste. Eksempelvis kærestepar og andre tætte relationer må dog godt sidde sammen.

Desuden skal der være to meters afstand fra scenen til første publikumsrække, og skuespillerne skal holde to meters afstand til hinanden så vidt muligt.

Selv om Cirkusrevyen holder lukket i år, slår Bakken dørene op. Det gør den fra fredag 29. maj.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Vi holder sommerferie, men der er masser...
  Vi holder sommerferie, men der er masser...

  Henter…

  Du lytter til Politiken går på sommerferie. Vi er tilbage mandag 10. august. Men vi har masser af nye lydoplevelser til din sommerferie.

  Vi har lavet en Roskilde-special til sommeren uden festivaler - det er tre afsnit, hvor du kan høre vores musikskibenter tale om tre årtier med orange musik, de ikke kan glemme.

  Så er der også Poptillægget - det udkommer det meste af juli og bruger sommeren på sit helt eget Protesttillæg om den bevægelse mod racisme og undertrykkelse, som skyller hen over verden lige nu. Hvordan den viser sig i samfundet og kulturen, kan du høre om i fem afsnit.

  I uge 29 har vi premiere på første afsnit af serien 'Elsk mig for evigt'.

  Det er en personlig historie om angsten for at blive forladt - for, at den du elsker, holder op med at elske dig. Og hvad det kan få et menneske til at gøre.

  Og har du ikke allerede hørt den, så er der også serien om skibsbranden på Scandinavian Star, der slog 158 mennesker ihjel. Her gennemgår Politiken-journalist Lars Halskov, hvis journalistik også blev til en prisbelønnet tv-serie på DR, den tragiske historie om Skandinaviens største mordgåde.

  Til sidst kan du også  tage Politikens bedste interview, portrætter og reportager med på stranden. I Politiken Longread, som udkommer senere i juli, kan du høre avisens journalister læse nogle af deres bedste artikler op.

  Hav en smuk sommer.

  Find os både i vores egen podcast-app, Politiken Podcast, og i iTunes

 • Pelle Rink/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?
  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?

  Henter…

  I sidste uge døde en 28-årig mand i Nordskoven ved Rønne. Senere samme dag anholdt de to brødre, som nu sidder fængslet. De har indrømmet, at de slog manden i skoven, men nægter et overlagt drab. Den døde mand var sort, og de to anholdte er hvide. En af dem har en video liggende på Facebook, hvor man kan se, at han har et hagekors på benet. Og ifølge politiet lagde en af dem et knæ på den dræbtes hals. Ligesom da George Floyd blev dræbt af betjente i USA.

  Alligevel tror politiet ikke, at drabet handler om race. Men kan det være rigtigt? Hvorfor tror medierne på politiet? Og har Politiken gjort det godt nok?

 • Brendan Smialowski/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  2. juli: Jagten på hende, der skal stå ved siden af Joe Biden
  2. juli: Jagten på hende, der skal stå ved siden af Joe Biden

  Henter…

  Joe Biden er favorit til at vinde det amerikanske valg til november, og foran ham venter en lang og beskidt valgkamp. Inden for den næste måned skal han vælge sin vicepræsidentkandidat. Og den beslutning er endnu vigtigere for Biden, end den har været for andre kandidater.

Forsiden